Μητροπολίτης Μαρωνείας: «Εγώ ήρθα να ζήσω και να πεθάνω κοντά σας»

Loading...


Όλγα Τσιούλφα

Με αυτά τα λόγια ο Mητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχαρίστησε αρχές, φορείς της Ροδόπης, αλλά και το ποίμνιο του για τις ευχές που δέχθηκε την ημέρα της γιορτής του, χθες το πρωί λόγω της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα 

«Με ελέησε ο Θεός και με τις ψήφους της Ιεράς Συνόδου με έφερε η Εκκλησία εδώ, πατέρα και δάσκαλο. Με ελέησε ο Θεός να ζω εδώ, στην εσχατιά της πατρίδας μας, 18 χρόνια στην Ξάνθη και όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου εδώ στη Ροδόπη. Σας το είπα και την ημέρα της ενθρόνισης μου ότι εγώ ήρθα να ζήσω κοντά σας και να πεθάνω κοντά σας». Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχαρίστησε αρχές, φορείς της Ροδόπης αλλά και το ποίμνιο του για τις ευχές που δέχθηκε την ημέρα της γιορτής του, χθες το πρωί. «Και λένε οι πατέρες της Εκκλησίας ότι ο λαός και οι άνθρωποι είναι τα μαργαριτάρια στη μίτρα του Επισκόπου.

Τι να την κάνεις τη μίτρα με αυτά τα ψεύτικα κοσμήματα που έχει επάνω της; Γιατί στο κεφάλι μου και σας το λέω-δεν είναι ένας λόγος που θα αρέσει στα αυτιά σας, αλλά είναι αλήθεια- εκεί τοποθετώ όλους εσάς», είπε ο μητροπολίτης εμφανώς συγκινημένος. Τη χθεσινή εορταστική ημέρα, στην είσοδο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα, προκειμένου οι πιστοί μπαίνοντας να την προσκυνούν.

Εκεί ο μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές από το λαό και τις αρχές του τόπου, καθώς αποφάσισε λόγω της συνεχιζόμενης δοκιμασίας του λαού να μην ανοίξει φέτος το μητροπολιτικό μέγαρο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω της εορτής, από μακριά ήρθαν για να ευχηθούν στον ποιμενάρχη μας ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ο οποίος διακόνησε στη μητρόπολη Αλεξανδρούπολης επί πολλά χρόνια, καθώς και ο μητροπολίτης Ιερισσού κ. Δωρόθεος. Ο μητροπολίτης δέχθηκε επίσης τις ευχές του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

 Ετικέτες