Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η Εκκλησία αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης»

Loading...


Στις σχέσεις της ελληνικής Εκκλησίας με τη νέα κυβέρνηση αλλά και τις εξελίξεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα Adnkronos ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε για το τι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση, αφού έχει γίνει λόγος περί αναθεώρησης των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας και απάντησε: «Εμείς αναμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Για εμάς υπάρχουν τρία σημεία: Η θρησκευτική ελευθερία, η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να δούμε τι εννοεί η κυβέρνηση με την αναθεώρηση και σε ποια σημεία: το σχολείο, οι ευκτήριοι οίκοι, το μισθολόγιο που πληρώνει το κράτος τους κληρικούς. Αναμένουμε, δεν γνωρίζουμε πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε μάλιστα πως η Εκκλησία δεν έχει ως στόχο τη συμμετοχή στην πολιτική-εκλογική ζωή και πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε ανέκαθεν σχέσεις συνεργασίας με το κράτος και ευελπιστεί ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελληνική Εκκλησία στήριξε και στηρίζει με όλες τις τις δυνάμεις όσους υποφέρουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ για τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο υποστήριξε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να εμπλακεί, καθώς είναι ένα πολιτικό ζήτημα.Ετικέτες