Μήνυμα της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην οικογένεια του 15χρονου Τούρκου Ελβάν

Loading...


Μήνυμα προς την οικογένεια του 15χρονου Τούρκου Μπερκίν Ελβάν που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από κώμα 268 ημερών, αφότου είχε δεχτεί χτύπημα από δακρυγόνο στο κεφάλι, έστειλε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.   Σύμφωνα με το CNN Turk, η μητέρα του 15χρονου που δολοφονήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια ανέφερε:  

 « Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αιφνίδια την ζωή του χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη.   Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου»

 Στην Τουρκία, δύο εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Μπερκίν. Συγκεντρώσεις έγιναν σε 53 πόλεις με συγκρούσεις, ένα θύμα και τουλάχιστον 70 τραυματίες.   Ο θάνατος του Ελβάν Μπερκίν παραλληλίζεται στην Τουρκία με εκείνον του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. Ετικέτες