Κυδωνίας Δαμασκηνός: H Αγία Σκέπη προστάτευσε το Έθνος μας την 28η Οκτωβρίου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε μεταξύ άλλων την όμορφη επετειακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος Mητρ. Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Η προστασία της Παναγίας καθόλη την διάρκεια του αγώνα ήταν έντονη και οφθαλμοφανής, σε όλα τα στρατεύματα τα ελληνικά που μάχονταν πάνω στην Αλβανία. Υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν διηγηθεί γεγονότα όπου ήταν έκδηλη η παρουσία της Παναγίας… Μπορεί σήμερα να μην έχουμε πολέμους όπως εκείνο τον πόλεμο. Έχουμε όμως ένα άλλο πόλεμο, και εδώ χρειάζεται η δυνατότητα να σκεφτούμε κατά πόσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την δυσκολία η οποία έρχεται στις ημέρες μας. Και η απάντηση έρχεται από το σοφό παράδειγμα των προγόνων μας που έζησαν την περίοδο 1940-1945 και οι οποίοι θυσίασαν την ζωή τους πολλές φορές στον βωμό της ελευθερίας επειδή είχαν τα ιδανικά εκείνα τα οποία είναι φυτεμένα στη ζωή του κάθε Έλληνα και του κάθε ανθρώπου που ζει στην ευλογημένη αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τους Ιερείς της Μητροπόλεως μας, τους συνεργάτες του, την Διεύθυνση της χορωδίας της Πατριαρχιαρχικής Σχολής Κρήτης υπό τον συντονισμού του Άρχοντος Υμνωδού του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κων/νου Στεφανάκη, την Διεύθυνση της Μεικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητροπόλεως μας υπό τον συντονισμό της κ. Έλλης Παπαλιονάκη-Παγωνίδου, τους μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης για τις υπέροχες ιστορικές αφηγήσεις, ποιήματα και τα μικρά θεατρικά που μας μετέφεραν στα χρόνια του πολέμου. Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην όμορφη αυτή εκδήλωση ιστορικής μνήμης. 

 

 Ετικέτες