Κοινή δήλωση του Αμερικής Δημητρίου με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Kurtz: Μιλάμε με την ίδια φωνή

Loading...


«Η ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πάπα Παύλου VI και του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα στα Ιεροσόλυμα τον Ιανουάριο του 1964 ήταν μια ευτυχής ευκαιρία που παραμέρισε αιώνες διαίρεσης και γέννησε καλό καρπό» , είπαν ο Αρχιεπίσκοπος Joseph E. Kurtz του Louisville Kentucky , πρόεδρος της Διάσκεψης των Αμερικανών Καθολικών επισκόπων και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος , προκαθήμενος της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και πρόεδρος της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , σε μια κοινή δήλωση.

Η δήλωση παρέπεμπε στη συνάντηση της 25ης Μαΐου μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ιερουσαλήμ .

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Αρχιεπίσκοπος Kurtz δήλωσαν ότι η αυξανόμενη εγγύτητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων Χριστιανών κατά τα τελευταία 50 χρόνια τους έχει επιτρέψει «να ομιλούν με μία φωνή» σε θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία .

» Δεσμευόμαστε για την αυξημένη συνεργασία σε αυτούς τους τομείς , συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών , οικονομικών και ηθικών διλήμματων , και καλούμε τους ανθρώπους μας να προσευχηθούν για την επιτυχία της επικείμενης συνάντησης μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ιερουσαλήμ για τη δόξα του Θεού και την προώθηση του χριστιανισμού στον τραυματιμσένο κόσμο μας , » ανέφερε η δήλωση .

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Kurtz μίλησε και μεμονωμένα για τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε «σπουδαίο δώρο», ενώ έκανε λόγο για «αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση».

 Ετικέτες