Θηβών Γεώργιος: Από την Ιερά ζητεία είναι προτιμότερη η δραστηριότητα αρκεί να μη γίνεται μια επιχείρηση(ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ . Γεώργιος στο Star Στερεάς Ελλάδος και στην εκπομπή «Η ώρα της εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Μητρόπολη, στην γεωγραφική διάστασή της, στους τοπικούς Αγίους, στα Μοναστήρια και τόνισε πως είναι σημαντικό να συντηρούμε τους Ιερούς Ναούς αλλά όχι να παρεμβαίνουμε χωρίς ειδικούς. «Δεν είναι υποτιμητικό να λέμε «χριστιανικά μνημεία» αλλά δεν είναι σωστό να λέμε «μουσεία». Τα μουσεία είναι νεκρός χώρος» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις συνεχείς δημιουργίες νέων εκκλησιών και ανέφερε πως την στιγμή που στην Ευρώπη οι εκκλησίες πωλούνται, εδώ χτίζονται νέες.

Ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος τόνισε την ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση της Μητρόπολης και των ιδρυμάτων της. Κάνουν έναν αγώνα επιβίωσης καθημερινώς, καθώς οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων αυτών είναι απλήρωτοι 5 μήνες. «Από την Ιερά ζητεία προτιμότερη είναι η δραστηριότητα αρκεί να γίνεται με πλαίσια σωστά, εκκλησιαστικά και να μη γίνεται πλέον μια επιχείρηση. Ωστόσο έχει τα χαρακτηριστικά, αφού πλέον πληρώνουν φόρους», είπε.

Θέλησε να επισημάνει πως η εκκλησία δεν απαλλάσσεται από τους φόρους, όπως νομίζουν πολλοί πιστοί. Κάθε άλλο. Στο τέλος της συνέντευξης του, απευθυνόμενος σε όλους τους πιστούς είπε χαρακτηριστικά » Να κρατήσουμε μέσα στις δύσκολες συνθήκες δυνατή την ελπίδα και την δύναμη μέσα μας» Αναλυτικά η συνέντευξη του Μητροπολίτη:

 


Ωρα της Εκκλησίας 53η 23-05-15 από LAMIASTARGRΕτικέτες

tilegrafima.gr