Θεσ/νίκης Ανθιμος: Παρατηρείται σε κάθε προεκλογική περίοδο μερικοί να εκφράζουν απειλές κατά της εκκλησίας

Loading...


Επίκαιρο το σημερινό κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου στην Αγία Σοφία Θεσ/νίκης.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση των Χριστιανών με την εκκλησία αλλά και των πολιτικών με την εκκλησία.

«Δεν ακούμε ποτέ φωνή που να έχει σχέση με την εκκλησία , με τον Χριστό , με το Ευαγγέλιο, με τον βίο που πρέπει να είναι αφιερωμένος στην πράξη που μας φώτισε το πνεύμα το Άγιο δια των Αποστόλων . Ή δεν λένε τίποτε ή όταν λένε είναι εναντίον της εκκλησίας γιατί δεν ξέρουν τι είναι η εκκλησία κι αν εδώ ακόμη μας συντρίψουν, εννοώ σε επίπεδο πνευματικών συγκρούσεων , το τέλος το δικό μας, αν μείνουμε κοντά στον Χριστό , θα είναι στους ουρανούς ,των άλλων θα είναι αλλού, θα είναι στον κόσμο έξω από τον ουρανό, θα είναι αυτό που λέμε κόλαση και δεν μας αρέσει να το ακούμε», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης Άνθιμος.

Συνέχισε λέγοντας «Παρατηρείται σε κάθε προεκλογική περίοδο μερικοί να εκφράζουν απειλές κατά της εκκλησίας, δηλαδή κατά του Χριστού, δηλαδή κατά του Τριαδικού Θεού, δηλαδή κατά της πίστεως, δηλαδή κατά της αιωνιότητος, δηλαδή κατά της αρετής».

«Κανένα ανθρώπινο σύστημα κοινωνικό ή πολιτικό ή κομματικό δεν περιλαμβάνει διδαχή από το Ευαγγέλιο. Σπάνιο να βρούμε κάπου, κι αν βρούμε λέω εύγε τους. Αλλά στο σύνολο, και άλλοτε και τώρα αυτό μας λένε: Θα σας καταργήσουμε, θα σας αποδυναμώσουμε, θα σας πάρουμε την περιουσία της εκκλησίας , η οποία δεν υπάρχει πια γιατί όλοι την έχουν πάρει», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

 

Παρακολουθήστε το κήρυγμά του μετά το 2.33:

 

 Ετικέτες