Θερμοπυλών Ιωάννης: «Δεν χάνεται ο κόσμος την ερχόμενη Κυριακή»

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, προεστώς στην Πανήγυρη των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια, έστειλε μήνυμα προς τους περευρισκόμενους πιστούς, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα.

«Ακούω πολλούς που ρωτούν με αγωνία τι θα γίνει με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και ενθυμούμαι την Ευαγγελική περικοπή ου Ματθαίου όπου αναφέρει ότι ο Χριστός βλέπει «τους όχλους, εσπλαγχνίσθη δι’ αυτούς, διότι ήσαν εκλελυμένοι και ερριμένοι ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. (Ματθ. 9:36).

Έναν κόσμο δηλαδή που τα είχε χαμένα. Και τότε ο Κύριος έστειλε τους Αγίους Αποστόλους να κήρύξουν, να παρηγορήσουν, να ενδυναμώσουν και να συγκροτήσουν την κοινωνία. Αν λοιπόν κι εμείς αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε κάποιο πειρασμό, να γαληνέψουμε την ψυχή μας. Μόνο έτσι αντιμετωπίζουμε τα προσωπικά, ΄τα κοινωνικά ή εθνικά προβλήματα. Για να μπορέσουμε ως πρόσωπα ενώπιον του Θεού, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος και εκλεκτοί του Θεού να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Δεν χάνεται ούτε σώζεται ο κόσμος αυτή την Κυριακή.

Ο κόσμος χάνεται διότι απομακρύνεται από τον Θεό. Όσο δεν έχουμε μετάνοια ως άτομα και ως Έθνος, τότε θα καταστραφούμε. Ας γαληνέψουμε την ψυχή μας, ας προσευχηθούμε και ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει» Ετικέτες