«Θα μπορούσα να μείνω για πάντα στο Άγιο Όρος» δήλωσε ο Γιάννης Αϊβάζης

Loading...


Για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος μίλησε ο γνωστός ηθοποιός, αποκαλύπτοντας τι τον ώθησε να πάει εκεί.

«Ήταν μία εσωτερική ανάγκη. Πάντα πίστευα και πάντα ήθελα να επισκεφθώ το Άγιο Όρος και ομολογώ ότι με βοήθησε πολύ ο γέροντάς μου να βρω τον εαυτό μου. Όταν πριν από επτά χρόνια πήρα την απόφαση να πάω στο Άγιο Όρος, ήμουν αρκετά δύσπιστος και φοβόμουν ότι θα συναντούσα διάφορους «ψευτοπαπάδες». Ευτυχώς, διαψεύστηκα και συνάντησα ανθρώπους μορφωμένους και καλλιεργημένους, πραγματικούς ιερωμένους που αυτό που τους ενδιέφερε είναι να μεταδώσουν τον λόγο του Θεού.» είπε στο ΟΚ ο Γιάννης Αϊβάζης.

– Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει περιγράψει ότι έτυχε να βγάλει το πουκάμισό του στο Άγιο όρος και ένας μοναχός τού ζήτησε να το φορέσει γιατί σκανδαλιζόταν.

«Στο Άγιο Όρος απαγορεύεται να φοράει κανείς κοντό παντελόνι ή κοντό μπλουζάκι. Και παρόλο που υπάρχει θάλασσα, δεν πρόκειται ποτέ να δεις μοναχό να κάνει μπάνιο, ακριβώς γιατί δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς εκεί ημίγυμνος. Αν ο Γρηγόρης ή ο οποιοσδήποτε αντιβαίνει σε αυτούς τους κανόνες, είναι λογικό να σκανδαλίσει τους υπόλοιπους. Πίσω από αυτό δεν κρύβεται μία ομοφυλοφιλική επιθυμία, αλλά ο φόβος να…»Ετικέτες