ΚΥΠΡΟΣ: Υπουργός θέλει μόνο Χριστιανούς πρόσφυγες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν κάνει διακρίσεις

Loading...


Της Ασημίνας Ρούσσου

Διαφορά απόψεων φαίνεται πως υπάρχει στο θέμα της περίθαλψης και στήριξης των μεταναστών, Χριστιανών και μουσουλμάνων, στην Κύπρο.

Ο Kύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» FM είπε πως η Κύπρος θα αιτηθεί στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την προσφυγική κρίση να φιλοξενεί πρόσφυγες, οι οποίοι να είναι Χριστιανοί επί το πλείστον. Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, είναι για την καλύτερη προσαρμογή των προσφύγων στην Κύπρο. «Είναι καλύτερα και για αυτούς και για εμάς» τόνισε ο Κύπριος υπουργός, σημειώνοντας ότι στη βάση της ποσόστωσης η Κύπρος μπορεί να δεχθεί περίπου 300 πρόσφυγες.

Αντίθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,μιλώντας στο sigmalive για τους μετανάστες, είπε: «Είναι άνθρωποι του Θεού. Πρέπει να τους περιθάλψουμε. Να σκύψουμε πάνω τους και να τους δείξουμε αγάπη».

Είμαστε έτοιμοι και φαγώσιμα να στείλουμε και ρουχισμό και αγάπη, είπε ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνοντας ότι η εκκλησία δεν βλέπει μόνο τους δικούς της, τους χριστιανούς, αλλά βλέπει όλο τον κόσμο, τους βουδιστές, τους βραχμάνους, τους μουσουλμάνους, όλους.

«Ο άνθρωπος είναι εικόνα Θεού και έχουμε ελεύθερη βούληση και θρησκευτική ελευθερία», σημείωσε.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «ο λαός μας έχει προβλήματα, αλλά είναι καλός λαός και το βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως. Με συγκινεί να βλέπω τον λαό να δίνει από το υστέρημα του στα κοινωνικά παντοπωλεία και στο κοινωνικό παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής για αυτούς που πεινούν».

Σε σχέση με τους πρόσφυγες, ο Μακαριότατος είπε ότι πρέπει να βοηθήσουν τα οργανωμένα σύνολα. Εμείς, ως εκκλησία, πρόσθεσε, μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε.
 Ετικέτες