Αιχμή Δημητριάδος Ιγνάτιου κατά Θεσ/νικης Άνθιμου για το τμήμα Ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Αν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας θα πρέπει να έχουμε και τη Θράκη μας , είπε Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος πριν από λίγο στην εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου» του KONTRA CHANNEL, τασσόμενος ξεκάθαρα υπερ της δημιουργίας τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφήνοντας αιχμή εμμέσως κατά του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος έχει ταχθεί ευθέως κατά.
«Να σπουδάσουν Ισλάμ σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως αυτό που θα γίνει στο ΑΠΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πάντως πως πρόκειται για προσωπική του άποψη. 

Έκανε εκτενή αναφορά στη Θράκη, αλλά και στο ζήτημα του Ισλάμ….
«Η εκκλησία της Ελλάδος έχει πει πως ουδείς μπορεί να στερήσει από κανένα την άσκηση θρησκευτικών τους καθηκόντων. Αυτό δε σημαίνει όμως ένα τζαμί να γίνει πολιτιστικό κέντρο και να εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα.» είπε με νόημα.  Στήριξε απόλυτα την κυβέρνηση λέγοντας πως «η Ελληνική πολιτεία χειρίζεται με εξαιρετική ευκρινεια το θέμα των μουσουλμάνων και του τζαμιού»Χαρακτήρισε σωστή τη μετάφραση της σαρίας στα ελληνικά και τόνισε πως στη Θράκη έχουμε για πρώτη φορά εθνική πολιτική!

Κατά τα λοιπά για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας είπε: 
«Λειτουργούμε ως Εκκλησία σαν μάνα. Από την Κρήτη έως τον Έβρο…Δύναμή μας είναι ο εθελοντισμός»

Μιλώντας για τα συσσίτια επισήμανε πως οι αλλοδαποί εκλείπουν πλέον και οι Έλληνες είναι οι περισσότεροι. Τόνισε πως σε αρκετές περιπτώσεις δίνονται σε οικογένειες κρυφά τρόφιμα για λόγους αξιοπρέπειας. 
Εξέφρασε το θαυμασμό του για την ελληνική οικογένεια και είπε πως αυτή είναι που στηρίζει την Ελλάδα. «Ο καημός του παππού είναι που δεν εχει να δώσει στα εγγόνια του» σχολίασε….

Μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τόνισε απαντώντας σε όσους τον θέλουν πιο παρεμβατικό πως»ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικό του τρόπο να λύνει τα προβλήματα κι έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής»

Παραδέχτηκε πως υπάρχουν ομάδες μέσα στην εκκλησία που προσκολώνται σε πρόσωπα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε σχίσμα.

Τα έβαλε με τη γραφειοκρατία και κάποιες ομάδες που όπως είπε εμποδίζουν την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής της Μαγνησίας. 

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το μάθημα των Θρησκευτικών και είπε πως ο ίδιος θα ήθελε ένα «μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά , να μάθει ο ξένος γιατί χτυπάνε οι καμπάνες αλλά να μάθει και ο Έλληνας γιατί γονατίζει ο μουσουλμάνος. Κορμός του μαθήματος να είναι η Ορθοδοξία αλλά να μην περιφρονούμε και τους άλλους» 

Για τους μετανάστες σχολίασε πως όλοι είναι άνθρωποι . «Να ξέρει όμως η πολιτεία πόσους χρειάζεται, αλλά εγώ ως επίσκοπος δε θα αστυνομεύσω…» συμπλήρωσε

Για τη Χρυσή Αυγή ‘ηταν απόλυτος.  «Αντιχριστιανικες 100% οι δράσεις της. Καποιοι την ψήφισαν χωρίς να ξέρουν την ιδεολογία της» είπε.  

Τέλος για τη Σύναξη στο Φανάρι δήλωσε πως η Εκκλησία έχει εθνικές εκκλησίες κι εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος για άλλα πράγματα. Αν το ξεπεράσουμε τότε θα πετύχουμε τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας. Ετικέτες