Άνθιμος: Αυτή η Δοκιμασία μπορεί να αποτελέσει «μαγιά» για να βγούμε δυνατότεροι

Loading...


Δ' Στάση Χαιρετισμών στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης

 

Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαρτίου 2014, η Δ' Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης.

Μία εβδομάδα πριν τον Ακάθιστο Ύμνο και με την “διαδρομή” της Μεγάλης Σαρακοστής να πλησιάζει προς την Μεγάλη Εβδομάδα και τον εορτασμό του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επισκέπτεται την Σαμοθράκη και βρίσκεται κοντά στους πιστούς των Ενοριών του νησιού.

“Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, η πνευματική προετοιμασία προσδοκώντας την Ανάσταση, αποτελεί μονόδρομο, καθώς και την μοναδική ελπίδα για κάθε Ορθόδξο Χριατιανό. Και σεις, ως νησιώτες, γνωρίζετε πολύ καλά από αντιξοότητες και δυσκολίες, αλλά κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές να ξεπεραστούν” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης προς τους κατοίκους και τους τόνισε ότι “αυτή η δοκιμασία, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, μπορεί να αποτελέσει την “μαγιά” ώστε όλοι μας, ως λαός, ως έθνος, ως κοινωνία να βγούμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας”.
 

 Ετικέτες