Το ουκρανικό…. στο Αγιο Ορος – Επιστολή-φωτιά στο ΥΠΕΞ

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου –   Το ουκρανικό έχει σκορπίσει σύγχυση και διχασμό στην . Οι εκπρόσωποι της , που κατά πολλούς θεωρείται σχισματική, για ακόμα μία φορά δεν κατάφεραν να γίνουν δεκτοί από . Την ίδια ώρα η Ιερά Κοινότητα έστειλε επιστολή στο όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Βαρυσήμαντη επιστολή απευθυνόμενη στον Υπουργό Εξωτερικών  κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο,  απέστειλε  η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους  μέσω της οποίας εκφράζετε η έντονη δυσαρέσκεια για τις προκλητικές επισκέψεις ουκρανών αντιπροσώπων στα μοναστήρια του Αγιώνυμου Ορους, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

΄΄ΠΕΠΛΟ ΄΄  ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ 

Δυο ακόμα Ιερές Μονές  αρνήθηκαν  να τους δεχτούν σύμφωνα με πληροφορίες . Οι Πατέρες τους απαγόρευσαν να λειτουργήσουν ακόμα και φωτογραφίες να βγάλουν, αναφέρει η πύλη «strana.ua

Αρνητικοί ήταν οι μοναχοί  απέναντι στη  εκκλησία της Ουκρανίας.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με την πύλη «strana.ua».

Εκπρόσωποι της σχισματικής , προσπάθησαν να διειδύσουν, στα κρυφά, σε μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Μετά από αυτό, αφού τους ανακάλυψαν, στα μοναστήρια, απαγορεύτηκε στους εκπροσώπους της σχισματικής δομής να τελέσουν λειτουργία και να βγάλουν φωτογραφίες.

Παρ ‘όλα αυτά, η υπηρεσία Τύπου της «νέας εκκλησίας» αναφέρεται… θετικά, για την παρουσία της αντιπροσωπείας της σε αυτά τα μοναστήρια.

«Στις 21-23 Ιουνίου 2019, η αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφθηκε τις μονές του Αγίου Όρους», ανέφερε η έκθεση της .

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Άγιο Όρος, ο κλήρος της Εκκλησίας μας συνεργάστηκε με αδελφούς από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ενώ τέλεσαν λειτουργία στο μοναστήρι του Παντοκράτορα. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης μια σειρά από άλλα μοναστήρια, όπως τη Μονή Ιβήρων, όπου πραγματοποιήθηκε προσευχή {…},αλλά και τις ιερές μονές Εσφιγμένου, την Ιερά Μονή Φιλοθέου και την Ιερά Μονή Καρακάλλου» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοινωσή της.

Ωστόσο, όπως εξηγεί πηγή του Αγίου Όρους στην ιστοσελίδα «strana.ua», οι υπάλληλοι της μη κανονικής εκκλησίας πήγαν και στα δύο μοναστήρια, προσποιούμενοι ότι ήταν λαϊκοί.

Οι μοναχοί, αφού τους είδαν στη συνέχεια ντυμένους με άμφια, τους ρώτησαν σε ποια εκκλησία ανήκουν. Μόλις άκουσαν για τη σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας, τους προειδοποίησαν ότι «η αντιπροσωπεία τους» δεν πρέπει καν να αναφερθεί ότι επισκέφτηκε τα μοναστήρια.

Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της «νέας εκκλησίας» εγκατέλειψε τα μοναστήρια.tilegrafima.gr