Προϊστάμενος του Αγ. Διονυσίου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Δεν πίστευα στα μάτια μου – Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα»

Loading...


του Γιώργου Νταλιάρη
Σοκαρισμένος από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη το πρωί στον προαύλειο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη είναι ο προϊστάμενος του Ναού, π.Παναγιώτης Καχρίλας. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την αποτρόπαια πράξη το πρωί με τον εκρηκτικό μηχανισμό που τραυμάτισε δύο άτομα.

Οι ζημιές στον Ιερό Ναό είναι μεγάλες. Περισσότερα από 60 τζάμια έχουν σπάσει και από το πρωί συνεργεία, οι Ιερείς και προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και τον Ναού παίρνουν μέρος στις εργασίες. Ούτε σήμερα αλλά κατά τα φαινόμενα ούτε αύριο θα τελεστούν Λειτουργίες.

Ο π.Παναγιώτης μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός πως οι δύο τραυματίες είναι καλύτερα στην υγεία τους.

«Ο νεωκόρος βγήκε από το νοσοκομείο. Τον αστυνομικό τον επισκέφτηκα το πρωί, αλλά επειδή τον είχαν σε αναισθησία δεν μπόρεσα να τον δω και του μιλήσω. Θα επισκεφθώ και πάλι το βράδυ», αναφέρει χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην αρχική του αντίδραση όταν έμαθε για την επίθεση και είδε το καταστροφικό της αποτέλεσμα, απαντά: «Εφτασα στο Ναό στις 7:20. 30 χρόνια Ιερωσύνης και δεν πίστευα στα μάτια του. Τι θέλανε να κάνουνε; Δεν πήραν καν τηλέφωνο να προειδοποιήσουν. Ευτυχώς δε θρηνούμε την απώλεια κάποια ζωής».

Ο π.Παναγιώτης βάζοντας την κατακλείδα για το περιστατικό είπε: «Ο Χριστός μας, που μόλις πριν από μερικές ημέρες εορτάσαμε τη Γέννησή του, να φέρει ειρήνη στον κόσμο. Και ο Αγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης να φέρει δικαιοσύνη όπως αυτός ξέρει».

Από την πρώτη στιγμή στον Αγιο Διονύσιο κατέφτασε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, που μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου, ενώ και Ιεράρχες επικοινώνησαν με τους Ιερείς του Ναού.tilegrafima.gr