Πρ.Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Γιατί αναβλήθηκε η τελετή του Μητρ.Ανθίμου

Loading...


του Γιώργου Νταλιάρη
Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά τη απόφαση του να αναβάλλει τη αναγόρευση του ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Μια κίνηση της Πρυτανείας που ως επίσημη δικαιολογία ανέφερε πως η τελετή «αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης», αλλά είναι σαφές πως αυτό έγινε μετά τις αντιδράσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διάφορων φοιτητικών ομάδων του πανεπιστημίου ακόμη και βουλευτών.

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ επικοινώνησε με τον κ.Κωνσταντίνο Χρήστου, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, που σχολίασε την απόφαση αυτή του Πανεπιστημίου και δεν έκρυψε πως υπήρχαν φόβοι για ένταση: «Εμείς, ως τμήμα, προτείναμε την αναγόρευση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου ως επίτιμου Διδάκτορα του τμήματός μας, και το σκεπτικό μας είναι σαφές και έχει αναλυθεί. Προκλήθηκαν κάποιες αντιδράσεις και αυτός ήταν ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση της αναβολής. Υπήρξε φόβος ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και παρέμβαση κατά τη διάρκεια της τελετής».

Διαβάστε εδώ:  Το ΑΠΘ ανέβαλε τη βράβευση του Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Ο κ.Χρήστου τόνισε επίσης πως η διάθεση και η θέληση για την εκδήλωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Ανθιμου δεν έχει αλλάξει και τόνισε: «Ο Παναγιώτατος είναι ένας Ιεράρχης που χαίρει της εκτιμήσεώς μας. Στηρίζει το Τμήμα και υποστηρίζει τις θεολογικές σπουδές. Πριν ανακοινωθεί η αναβολή επικοινωνήσαμε μαζί του και ενημερώθηκε. Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί πότε θα γίνει η αναγόρευση».tilegrafima.gr