Πειραιώς Σεραφείμ: «Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές ήρθαν μόνοι τους, η μήνυση είναι προσωπική»

Loading...


Toυ Γιώργου Θεοχάρη
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ  μέσα από το ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διαψεύδει τα περί της κοινής μήνυσης με βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά  του  θεατρικού έργου «Corpus Christi».

Σε διάφορα blogs  γράφεται  ότι ΄΄ο μητροπολίτης συνοδεύονταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα».

Μιλώντας στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διευκρίνισε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, »οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση οι ‘, είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».

΄΄Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου΄΄

»Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής   ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους», επισήμανε ο Ιεράρχης.

και συμπλήρωσε »ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977  ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα  μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου.»

»Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν  στην εφαρμογή των νόμων του κράτους», κατέληξε.Ετικέτες

tilegrafima.gr