Π.Καμμένος στο Αγιορείτικο Βήμα: «Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και κανείς δεν μπορεί να ελέγχει το Άγιο Όρος»

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο πρόεδρος των »Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο agioritikovima.gr
Η μισθοδοσία των κληρικών  από το κράτος απειλείται από την τρόικα, οι καμπάνες  στα μικρά χωριά και όχι μόνο θα σιγήσουν   καθώς έχουμε  μία χειροτονία προς δέκα συνταξιοδοτήσεις, εξήγησε στο agioritikovima.gr ο πρόεδρος των  «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος.

Ταυτόχρονα   εξαπέλυσε «Πυρά» κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όπως είπε «μπαίνει στο ΄Αγιο Όρος με τη μορφή χρηματοδοτήσεων».
«Δεν θεωρώ ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση και κανείς μπορεί  να μπαίνει και να ελέγχει το Άγιο Όρος .
Το Άγιο όρος είναι το περιβόλι της Παναγιάς και δεν μπορούμε να βάλουμε ελεγκτές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από οποιοδήποτε μη ορθόδοξο κράτος, να μπαίνει στο Άγιο Όρος έστω και με τη μορφή χρηματοδοτήσεων», υπογράμμισε .

«Οι καμπάνες θα σταματήσουν να χτυπούν….»
«Την  ίδια ώρα που χειροτονούνται ένας Ιερέας σε κάθε δέκα που βγαίνουν στη σύνταξη, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  να σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες στην Εκκλησιά και στα μικρά χωριά, αυτό αποτελεί έγκλημα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας , έχουμε πάρει δημόσια θέση», δήλωσε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

«Η μισθοδοσία των κληρικών απειλείται…»

Στηρίζουμε τη συνέχιση της πληρωμής των  Ιερέων, όπως ήταν μέχρι τώρα,  διότι απειλείται από την τρόικα και αν αυτό αλλάξει θα έχουμε τεράστια θέματα που θα προκύψουν από τις Εκκλησίες των Σκοπίων, Βουλγαρίας και άλλες .

Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

Δεν υπάρχει θέμα διαχωρισμού Κράτους –Εκκλησίας, η Ελλάδα είναι ένα Ορθόδοξο κράτος, όπως προβλέπει το Σύνταγμά της.tilegrafima.gr