Ο πολιτικός και θρησκευτικός κόσμος απαντά στον Π. Τατσόπουλο

Loading...


Της Ορνέλας Ζέφη

Αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» οι πρώτες αντιδράσεις κατά του Πέτρου Τατσόπουλου

Το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τατσόπουλος ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα μήνυμα κατά αυτών που διαμαρτύρονταν για την παράσταση Corpus Christi.

Δείτε το μήνυμα:

Με αφορμή το μήνυμα αυτό, το «Αγιορείτικο Βήμα» επικοινώνησε με τον Πατέρα Φίλιππο τον Αγιορείτη, αλλά και τους βουλευτές , Άδωνι  Γεωργιάδη της Ν.Δ και Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απαντούν στον κ. Τατσόπουλο.

Δείτε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα»

Ο πατέρας Φίλιππος είπε:

«Εγώ για τη δήλωση αυτή του κυρίου Τατσόπουλου έχω να πω ότι είμαι βέβαιος ότι 200.000.000 ορθόδοξοι χριστιανοί θεωρούν ότι προσβάλλεται ο Αρχηγός της Πίστεώς τους, ο Ιησούς Χριστός με τον τρόπο που τον παρουσιάζει αυτό το έργο.

Αφενός μεν και αφετέρου, η Ορθόδοξη εκκλησία απαγορεύει να παίζεται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού στο θέατρο, είναι κανόνας της εκκλησίας, στη Ρωσία αρνήθηκαν να παιχτεί η παράσταση, είπαν ότι είναι αδιανόητο και θυμηθείτε ότι  όσοι έπαιξαν το πρόσωπο του Χριστού απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα.

Αυτό βέβαια ο κ.Τατσόπουλος δεν το δέχεται, εκρήγνυται, πριν από 2 χρόνια είχε πει ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ομοφυλόφιλος, αυτά λοιπόν εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και κυρίως οι Έλληνες, δεν τα δεχόμαστε!»

Ό βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα»:

«Αν και είμαι γενικά κατά της αυτοδικίας, θεωρώ ότι η παράσταση ευτυχώς που κατέβηκε, διότι σε μία στιγμή τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα προκαλούσε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών και κάποτε θα πρέπει όλοι να καταλάβουν σε αυτή τη χώρα ότι είναι άλλο η ελευθερία του λόγου και άλλο η βλασφημία».

Τέλος ο κ. Π. Ηλιόπουλος έδωσε την απάντηση της Χρυσής Αυγής στον κ. Τατσόπουλο:

«Ο Τατσόπουλος κάθε 5 με 6 ώρες γράφει και ένα σχόλιο για μας, να ασχοληθούμε τώρα μαζί του; Έχει γίνει μήνυση για τους χαρακτηρισμούς του σε εμάς από τον κύριο Παππά την προηγούμενη εβδομάδα. Η Χρυσή Αυγή έχει κινηθεί νομικά κατά του κυρίου Τατσόπουλου.»