Ο νέος επικεφαλής του τελωνείου Δάφνης Αγίου Όρους, Μιχ. Στεφάνου, μιλάει στο «Αγιορείτικο βήμα»

Loading...


Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη 

To “Αγιορείτικο βήμα” επανειλημμένως έχει θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους για την κατάσταση στο τελωνείο της Δάφνης στο Άγιον Όρος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες ελλείψεις του, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τα ανεκτίμητης αξίας ιερά κειμήλια της Αθωνικής Πολιτείας.

Από την επόμενη εβδομάδα όλοι ελπίζουν πως η αρνητική αυτή κατάσταση θα ξεκινήσει να αλλάζει αφού από τότε θα αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής του τελωνείου της Δάφνης ένας άνθρωπος με περισσή εμπειρία και πολλαπλές επιτυχίες.
Ο κ. Μιχάλης Στεφάνου έρχεται αποφασισμένος για αλλαγές και πολλή δουλειά και κουβαλάει μαζί του τις δάφνες από την εξαιρετική παρουσία του στην ιδιαίτερη δύσκολη και πολλάκις επικίνδυνη θέση του διευθυντή στο τελωνείο της Κακαβιάς.

Ο κ. Μιχάλης Στεφάνου μίλησε στο “Αγιορείτικο βήμα”.

-Υπάρχουν πολλές καταγγελίες κατά καιρούς για έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο της Δάφνης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους…Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Υπάρχουν όντως πολλές ελλείψεις…Το πρώτο που θα κάνω είναι να ζητήσω να ενισχυθεί το τελωνείο με προσωπικό.

-Με προσλήψεις ή μέσω της κινητικότητας;

Προφανώς με την κινητικότητα. Υπάρχει ενδιαφέρον να έλθουν υπάλληλοι στο Άγιον Όρος, αλλά όλα εξαρτώνται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

-Η εμπειρία και οι επιτυχίες σας στο τελωνείο της Κακαβιάς αποτελούν μια μορφή εγγύησης και για τη Δάφνη. Είστε έτοιμος να προστατεύσετε τα κειμήλια του Αγίου Όρους;

Στην Κακαβιά όντως επιτύχαμε πολλά, αλλα΄όλα είναι θέμα θέλησης. Και στη Δάφνη θα επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη….

Ο κ. Στεφάνου παρέδωσε χθες στην αντικαταστάτριά του στο Τελωνείο Κακαβιάς, και όπως είπε στο “Αγιορείτικο βήμα”, θα μείνει μια-δυο μέρες για να την κατατοπίσει και κατόπιν από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στις…επάλξεις του τελωνείου της Δάφνης.

1
Ο κ. Μιχάλης Στεφάνου (στο μέσον) από παλιότερη συνέντευξη τύπου