Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τους χριστιανούς της Συρίας

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


Ιδιαιτέρως προβληματισμένος για τους διωγμούς που έχουν υποστεί οι χριστιανοί στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής παρουσιάστηκε ο σε αποκλειστικές δηλώσεις τις οποίες παραχώρησε στο vimaorthodoxias.gr.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αν και βρισκόταν στην Κρήτη για την ταφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για το ζήτημα, καθώς τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, παρακολουθούν το θέμα στενά, τους ενδιαφέρει και ανησυχούν πάρα πολύ με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη .

Όπως υπογράμμισε, , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χαλέπι, από 250.000 που ήταν ο αριθμός των χριστιανών πριν την έναρξη του πολέμου έχουν απομείνει μόλις 40.000.

Ο σημείωσε, ακόμα, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει άλλον έναν λόγο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αφού οι πληθυσμοί αυτοί, επί της ουσίας, έλκουν την καταγωγή τους από το Βυζάντιο και τους συνδέουν βαθιές ρίζες με τον ελληνισμό.

Διαβάστε εδώ:  Συρία: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης κεντρική οδική αρτηρία

Τέλος, αναφορικά με το τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος προκειμένου να στηρίξει τους ομόθρησκούς μας που υποφέρουν και απειλείται η ζωή τους, αρχικά υπενθύμισε ότι το θέμα είναι κυβερνητικό άρα η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται στην πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο  διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία ήδη πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται και να βοηθήσουν τους χριστιανούς της Συρίας και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτή Χαρακόπουλου είχε απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν ερώτηση στον κ. Κοτζιά ρωτώντας τον υπουργό Εξωτερικών:

• Αν υπάρχει σχέδιο για την ενεργότερη παρουσία του ελληνικού κράτους στην ενίσχυση της προστασίας και του Ιράκ και της επιστροφής των Χριστιανών προσφύγων απ’ αυτές τις χώρες στις πατρογονικές τους εστίες.

• Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για να αναδειχθούν τα προβλήματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που προκύπτουν από τις πολεμικές συγκρούσεις και αν υφίστανται δίαυλοι συνεργασίας με τις τοπικές Εκκλησίες και ιδιαιτέρως με το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

• Αν γνωρίζει πόσοι είναι οι Χριστιανοί πρόσφυγες, κάθε δόγματος, από τη Συρία και το Ιράκ στην Ελλάδα κι αν έχει εκπονηθεί σχέδιο για την επιστροφή τους στις χώρες τους σε περίπτωση επίτευξης της ειρήνης, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι.