Η πανήγυρη της Παναγίας Σεντνάγια στη Συρία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Loading...


ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ

Του Γιωργου Θεοχάρη

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου από όλη τη πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη της Μονής της στην ομώνυμη πόλη, κοντά στην Δαμασκό, με αφορμή την κύρια εορτή της Μονής, τα Γενέθλια της Θεοτόκου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η λιτάνευση της εικόνας των Γενεθλίων της Θεοτόκου στους δρόμους της Σεντνάγια, μιας πόλης με 15.000 περίπου κατοίκους, πάνω από την οποία βρίσκεται η ιστορική Μονή, έργο του ευσεβούς αυτοκράτορος Ιουστινιανού (5ος αιώνας), το μεγαλύτερο προσκύνημα στην Μέση Ανατολή μετά τους Αγίους Τόπους.

Στην λιτανεία συμμετείχαν οι 30 περίπου μοναχές της Μονής με επικεφαλής την Καθηγουμένη Φεβρωνία, τα παιδιά του ορφανοτροφείου θηλέων, ντυμένα με λευκά φορέματα, η φιλαρμονική της πόλης, οι αρχές της περιοχής και άλλοι επίσημοι, σύσσωμος ο ορθόδοξος λαός της πόλης, καθώς και οι χριστιανοί των άλλων δογμάτων, αλλά και πολλοί μουσουλμάνοι.

Στη διάρκεια της λιτανείας επικρατούσε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης και συγκίνησης.

Ο χριστιανικός λαός της Συρίας είναι ενωμένος γύρω από την Εκκλησία του στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η πατρίδα του.
Η Εκκλησία παραμένει το κέντρο της κοινωνικής ζωής και όλων των εκδηλώσεών του.

Η Παναγία είναι η μεγάλη ελπίδα του, αυτή που τον προστάτευσε μέχρι τώρα και τον προστατεύει από όλους τους κινδύνους του πολέμου.
(πηγή φωτογραφιών: dimpenews.com)