Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ … ματώνει στο Μαυροβούνιο – Αρπάζουν την εκκλ. περιουσία – Το Αυτοκέφαλο ενόψει ….

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : Σε περίοδο μεγάλης κρίσης βρίσκεται η Εκκλησία της Σερβίας. Αιτία οι κινήσεις του και της νομοσχεδίου για κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με απώτερο στόχο να αποδυναμώσει το σερβικό στοιχείο και το Πατριαρχείο. Πίσω από όλα αυτά είναι ένα ακόμα σχέδιο για Αυτοκέφαλη Εκκλησία. Η Ουκρανία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου…

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Μαυροβούνιο. Κλήρος και λαός βγήκαν στους δρόμους, ο μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ένας φιλήσυχος Ιεράρχης επιστράτευσε το ανάθεμα και η παγκόσμια Ορθοδοξία δέχεται ένα ακόμα πλήγμα στο εσωτερικό της….

Διαβάστε εδώ:  Μαυροβούνιο : Λίντσαραν Αρχιερέα - ΕΙΚΟΝΕΣ που συγκλονίζουν

Η ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε σήμερα, παρότι το Πατριαρχείο Σερβίας είχε ζητήσει την απόσυρση του νόμου επιμένοντας στη θέση του και στηρίζοντας τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου.

Στο Βελιγράδι δεν κρύβουν πως φοβούνται πως στόχος είναι να προωθηθεί λύση για Αυτοκέφαλη Εκκλησία που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κράτους.

Διαβάστε εδώ:  Ραγδαίες εξελίξεις : Με τον Πρέσβη στο Μαυροβούνιο συναντήθηκε ο Σερβίας Ειρηναίος

Αυτό που θέλουν να αποφύγουν στο Πατριαρχείο Σερβίας είναι η κατάσταση να μετατραπεί σε μια κρίση και τελικά να δούμε το σκηνικό που υπάρχει στα Σκόπια με τη σχισματική Εκκλησία που ουδείς έχει αναγνωρίσει.

Σημαντικός είναι και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκεται στο πλευρό της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

Η βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο και απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις για να μην υπάρξουν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες.

Μαυροβούνιο: Επεισόδια και διαδηλώσεις με αφορμή την ψήφιση νόμου για την «θρησκευτική ελευθερία»…

 

Η συνοδικότητα της Εκκλησίας και οι Αυτοκεφαλίες των κατά τόπους Εκκλησιών – Εκκλησιαστική Ενότητα

Τι είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου για τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες: 

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr