Η έκπληξη του Πατριάρχη στους Αγιορείτες – Τέσσερις νέους Αγίους του Αγίου Ορους – Τι απάντησε στον Βατοπαιδινό Ηγούμενο

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιώργος Θεοχάρης
Μια έκπληξη, όπως είπε κι ο ίδιος ο , επιφύλαξε στους Αγιορείτες Πατέρες.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, προανήγγειλε την αγιοκατάταξη τεσσάρων νέων Αγιορειτών Πατέρων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι το Πατριαρχείο θα προχωρήσει στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, , , και .

Πρόκειται για Ιερές Μορφές του Αθωνα που έχουν αφήσει τις δικές τους πνευματικές σφραγίδες στην ιστορία της Αθωνικής Πολιτείας των Αγίων και Οσίων.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχτηκαν οι Αγιορείτες την ευχάριστη είδηση για αυτές τις πνευματικές μορφές.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την διάρκεια της Σύναξης στην Ιερά Επιστασία ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την χαρμόσυνη αναγγελία των Αγιοκατατάξεων.

«Μας συγκινήσατε Παναγιώτατε, για την αναγγελία των αγιοκατατάξεων των τεσσάρων νέων γερόντων του Αγίου Όρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος Εφραίμ.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απαντώντας στον Βατοπαιδινό γέροντα Εφραίμ υπογράμμισε με έμφαση : «Άγιε Καθηγούμενε, σας το κρατούσα για έκπληξη».tilegrafima.gr