Η Εκκλησία δεν υπολογίζεται πλέον από την Κυβέρνηση-Νόμος του Κράτος η αναδοχή-Η Αντίδραση της ΔΙΣ

Loading...


Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Έγραψε… ιστορία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Μετά τη σημερινή τραγική εξέλιξη η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας θα πρέπει να πάρει το μήνυμα της και να συγκαλέσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Οι σχέσεις Εκκλησίας -Κυβέρνησης πλέον χτύπησαν κόκκινο! Προκλητική η Αχτσιόγλου η οποία έφτασε να κάνει μαθήματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Ιεράρχες!

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής». Δεκτό έγινε και το επίμαχο άρθρο 8, που δίνει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια. Με πυρά του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής άνοιξε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου. Για «ακροδεξιό λαϊκισμό» κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός

Σαν βόμβα έπεσε η ψήφιση του νόμου-ΤΕΡΑΣ  στους εκκλησιαστικούς κύκλους που πλέον αναδεικνύεται περίτρανα ότι πλέον η Εκκλησία ΑΓΝΟΕΊΤΑΙ!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ 

Μετά τη ψήφιση του επίμαχου νόμου ο μητροπολίτης Σύρου υπογράμμισε: ΄΄Σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας» η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι, κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας΄΄.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Η Χρυσή Αυγή ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία του άρθρου 8 το οποίο δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Επί του επίμαχου άρθρου του νομοσχεδίου ψήφισαν υπέρ 161 βουλευτές, ενώ 103 το καταψήφισαν.

Μιλώντας στη Βουλή πριν την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά συντηρητικό» τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ επέκρινε όσους αντιτίθενται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη κοινωνική τομή» εκφράζοντας την απορία «γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε στη δημόσια σφαίρα για την ουσία του ν/σ, αλλά για μία λεπτομέρειά του που αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων προς αναδοχή γονέων».

O Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρος της ΝΔ ότι «φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει η κυβέρνηση σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχετικά με όσους βουλευτές τάσσονται κατά της εν λόγω διάταξης είπε ότι αναπαράγουν φοβικά σύνδρομα, στερεότυπα, ή είναι διαποτισμένοι από μίσος για το «διαφορετικό». «Μία μερίδα συναδέλφων μας το κάνει αυτό γιατί αρέσκεται να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, μία άλλη μερίδα το κάνει επειδή αυτό που την τρέφει είναι το μίσος για τον συνάνθρωπο, για τον αλλόθρησκο, για τον ξένο, τον διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

«Κανένα παιδί σε ίδρυμα»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο έχει ως στόχο «τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα παύουν να είναι αόρατα από την Πολιτεία». «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η Πολιτεία αδυνατούσε να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι με το ν/σ δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός φάκελος με τα στοιχεία του κάθε παιδιού «για να γνωρίζουμε πόσα και ποια είναι αυτά τα παιδιά, που αναζητούν οικογένεια με αυτονόητο στόχο: κανένα παιδί στο περιθώριο – κανένα παιδί σε ίδρυμα».

«Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που επιλύεται, αφορά τους υποψήφιους γονείς, τους ανθρώπους δηλαδή που μέχρι σήμερα υποχρεώνονται σε αναμονή έως και 6 χρόνια, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες» συνέχισε.

Αντίδραση  της ΝΔ

«Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες», απαντά η Νέα Δημοκρατία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Όσον αφορά το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε υπεύθυνα, με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας.

»Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης Κυβέρνησής του».

Η  Αχτσιόγλου επιτίθεται στην Εκκλησία

«Μια κυβέρνηση η οποία δρα με συγκεκριμένη στόχευση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν μπορεί να νομοθετεί με βάση αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα. Μια κυβέρνηση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οφείλει να νομοθετεί ακριβώς σε αυτόν τον αντίποδα» είπε κατά την τοποθέτησή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η άρση των διακρίσεων έναντι τμημάτων του πληθυσμού, ανέφερε η υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό κάναμε με τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, αυτό κάναμε με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, αυτό κάναμε με την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών».

«Αν αφήναμε τους οπαδούς της δήθεν φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων να ορίζουν τους νόμους και τους θεσμούς σε αυτόν τον τόπο, τότε ούτε εγώ ούτε η κ. Φωτίου, ούτε πολλές άλλες βουλευτίνες δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα. Αν αφήναμε τους οπαδούς της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων να κυριαρχήσουν, τότε οι συμπολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα βρίσκονταν πιθανών στα κρατητήρια της ασφάλειας.

»Και η ενδοοικογενειακή βία, πιθανόν, να θεωρούνταν κάποιου είδους κανονικότητα, μια παράδοση που κρατάει από τους προηγούμενους αιώνες. Επομένως επιτρέψτε μας να τασσόμαστε αταλάντευτα με την πρόοδο και την ισότητα σε όλα τα επίπεδα» είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Λεβέντης: Αγνοήσατε την Εκκλησία αλλά….

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώω Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι καταψήφισε το νομοσχέδιο γιατί «αγνοήθηκε η Εκκλησία» ενώ άσκησε κριτική στον Ευαγγελο Βενιζέλο γιατί στηρίζει το άρθρο 8.

«Μίλησα με θεολόγους και Αγιορείτες οι οποίοι μου είπαν να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο» τόνισε από το βήμα της Βουλής και διαμαρτυρήθηκε ότι «αγνοήθηκε η Εκκλησία ως παράγων διαπραγμάτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε λέγοντας ότι θα επιθυμούσε η Εκκλησία να είναι «πιο μαχητική» κατά του νομοσχεδίου για την αναδοχή.

Μεταξύ άλλων άσκησε κριτική κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων στην αναδοχή βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.tilegrafima.gr