Γόρτυνος Ιερεμίας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Η Εκκλησία πρωτοστατεί στους αγώνες – Καταχθόνιο το σχέδιο των Σκοπίων»

Γιώργος Νταλιάρης
Loading...


του Γιώργου Νταλιάρη
Η εντυπωσιακή προσέλευση στο συλλαλητήριο της Αθήνας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και η ενότητα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του στόχου. Σε αυτό την προσπάθεια η Εκκλησία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όπως τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας.

Ο Σεβασμιώτατος ήταν μεταξύ των Ιεραρχών που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και όπως τονίζει ήταν μεγάλη η χαρά που είδε τόσο κόσμο, από τόσες πολλές διαφορετικά σημεία της πατρίδας μας και διάφορες ηλικίες να φωνάζουν για την Μακεδονία.

«Ηταν μια υπέροχη ευκαιρία για τους Ελληνες να βρεθούν πλάι-πλάι και να ενώσουν τις δυνάμεις για τον κοινό στόχο», λέει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Μητροπολίτης Γόρτυνος που συμπληρώνει: «Δε θα επιτρέψουμε να πάρουν το όνομα. Είναι υποχρέωσή μας, είναι δικό μας. Οι γείτονες έχουν ένα καταχθόνιο σχέδιο, αλλά εμείς θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα ιδανικά μας. Και το ζήτημα του ονόματος είναι Βιβλικό αλλά και Εκκλησιολογικό».

Διαβάστε εδώ:  Σύρου Δωρόθεος: "Αυθόρμητο, συγκινητικό και α-πολιτίκ το συλλαλητήριο"

Ο Ιεράρχης δεν κρύβει πως ήθελε όσο τίποτα να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: «Θεώρησα καθήκον να βρεθώ στην Αθήνα. Ηταν διπλή υποχρέωση και ως Μητροπολίτης και ως Ελληνας. Εχουμε υποχρέωση να αγαπάμε την Ελλάδα μας. Κι εγώ, έχω ένα λόγο ακόμη, πολύ προσωπικό, που τέτοιοι αγώνες με συγκινούν».

Τέλος, ο κ.Ιερεμίας σχολίασε τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο και τόνισε πως: «Η Εκκλησία πρωτοστατεί στους αγώνες. Ο λαός εμπνέεται από τους Ιερείς. Σε αυτή την πανελλαδική συνάντηση, οι Ορθόδοξοι Ελληνες ήταν παρόντες, γιατί εμείς παλεύουμε για τα ιδανικά μας».tilegrafima.gr