Γέροντας Ανθιμος Αγιορείτης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για αλλαγή φύλου «Ο Αρχιεπίσκοπος να μην ξαναπάει στην Βουλή»

Loading...


Με πόνο ψυχής έγινε γνωστό στο Αγιο Ορος το γεγονός της ψήφισης του νομοσχεδίου που επιτρέπει την επιλογή φύλου από τα 15 έτη. Μοναχοί που έρχονται σε επαφή με πιστούς μεταφέρουν την πικρία τους για τη διάταξη αυτή, που σε συνδυασμό με διάφορες ακόμη ενέργειες των κυβερνώντων επιχειρούν να αλλάξουν τα ιδανικά των Ελλήνων.

Για τη νομοθετική αυτή διάταξη μίλησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Γέροντας Ανθιμος Αγιορείτης. Στεναχώρια αλλά και θυμό, όπως τόνισε, είναι τα συναισθήματα που ακούει από τον κόσμο με τον οποίον μιλά.

«Ολα αυτά είναι κακουργήματα για τη Αγία Γραφή. Είναι ενάντια στη Αγία Γραφή. Αυτοί που τα ψηφίζουν και που τα κάνουν είναι ένοχοι το ίδιο», λέει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Ανθιμος και συνεχίζει: «Θα πρέπει να ντρέπονται. Αυτοί είναι Ελληνες; Ανδρες και γυναίκες δημιούργησε ο Θεός και τώρα θέλουν να τα αλλάξουν. Ο,τι και να λένε, δε με πείθουν. Είναι ανάξιοι. Αλλά τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς;».

Διαβάστε εδώ:  Π. Φίλιππος Αγιορείτης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για αλλαγή φύλου: «Αυτοί οι νόμοι εξευτελίζουν την Ελλάδα»

Ο Γέροντας κάλεσε μάλιστα τον Αρχιεπίσκοπο να μην τελεί Αγιασμό στη Βουλή: «Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες να σταματήσουν να πηγαίνουν στη Βουλή και να μην τελούν Αγιασμό.

Ο Θεός δεν πρόκειται να νικηθεί ποτέ. Να το ξέρουν αυτό. Που οδηγούν την Ελλάδα; Ευλογία, μετάνοια και μη φοβούνται οι πιστοί. Από αυτούς που κυβερνούν δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».tilegrafima.gr