Α.Γκεόργκι: «Ο Έλληνας που θα υψώσει την ελληνική σημαία σε ξενοδοχεία του στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας»

Loading...


Αποστολή Μόσχα

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ομογενής στη Ρωσία ανοίγει την καρδιά του και αποκαλύπτει τα σχέδια του για επενδύσεις στην Ελλάδα, την πατρίδα του, όπως λέει.

«Είμαι αληθινός έλληνας και είμαι υπερήφανος», εξηγεί στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ ο Αλεξέι Γκεόργκι, επιφανής επιχειρηματίας στη Ρωσία. Εργοστασιάρχης πρώτων υλών ειδών οικοδομής και κατασκευαστής κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων. Από τον Πόντο βρέθηκε στη Γεωργία  και από εκεί στη Μόσχα. Το κεντρικό γραφείο μόλις λίγα μέτρα από την κόκκινη πλατεία της Μόσχας.

Η αγάπη του για την Ελλάδα ήταν εμφανέστατη. Με πόνο αλλα και με μία ισχυρή δόση νοσταλγίας μίλαγε συνεχώς για τους Έλληνες και την προικισμένη Ελλάδα.

Ο κ. Γκεόργκι  ταυτόχρονα καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να βρουν ένα σωστό τρόπο προσέγγισης με τη ρωσική πλευρά, τονίζοντας, ‘’Η Ρωσία αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν αδιαφορεί, οι πολιτικοί της Ελλάδας πρέπει να βρουν εύστοχο τρόπο προσέγγισης προς τους Ρώσους.  Επειδή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η πολιτική  της Ελλάδας ήταν φιλοαμερικανική και αυτό εδώ δεν άρεσε καθόλου’’.

΄΄Έναν βρεθεί σωστός ηγέτης στην Ελλάδα μπορεί να ενώσει όλους τους  απανταχού Έλληνες΄΄

Πέντε τρισεκατομμύρια ευρώ κατέχουν σε περιουσία οι  Έλληνες σε όλο τον  κόσμο .Αυτά τα στοιχεία είναι των Αμερικανών. Το 40 της ευρωπαϊκής οικονομίας βρίσκεται στα χέρια Ελλήνων, διευκρινίζει ο επιφανής επιχειρηματίας

Τα σχέδια του για την Ελλάδα

΄΄Το Βιετνάμ και η Ισπανία είναι δυο επόμενα πρόζεκτ  μας ΄΄, εξηγεί.

Σχεδιάζουμε  επενδύσεις και στην Ελλάδα, έχουμε ένα σχέδιο να χτίσουμε ένα τουριστικό κέντρο, 53 νεκτάρια,  αν και δυσκολευόμαστε εδώ και τρία χρόνια , δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Το οικόπεδο που είναι να μας πουλήσουν κάθε φορά ανεβάζουν τη τιμή. Το οικόπεδο ανήκει σε σωματείο απόστρατων αξιωματικών στη περιοχή της Χαλκιδικής που είναι υποανάπτυκτος .Θα ήταν καλή επένδυση στην οικονομία της Ελλάδας.

Η Έλληνες έχουν περάσει και χειρότερες καταστάσεις από τη σημερινή και έχουν αντεπεξέλθει. Απλά πρέπει να βρεθεί ένας νέος Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγινε με τους πέρσες, έτσι και τώρα χρειάζεται ένας σωστός ηγέτης. Ο σουλτάνος Σουλειμάν έλεγε, ΄΄αν κατακτήσεις σωστά το  ελληνικό μυαλό, μπορείς να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

΄΄Είμαι αληθινός έλληνας και είμαι υπερήφανος΄΄

΄΄Εδώ  πέρα ασχολούμαι και  με την αποκατάσταση μνημείων που σχετίζονται με τον ελληνισμό   ο οποίος   έχει συμβάλει σημαντικά στην  ιστορία της Ρωσίας, εδώ όλο αυτό το κομμάτι ήταν ένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι αδελφοί Λιχούδες έχουν και άγαλμα και χτίσανε  πανεπιστήμια, σχολές και ένα κεντρικό κομμάτι της Μόσχας παλαιότερα  ανήκε στους Έλληνες ΄΄, συμπληρώνει.

΄΄Θα υψώσουμε την ελληνική σημαία σε ξενοδοχεία μας στο Κρεμλίνο΄΄

΄΄Και σήμερα εδώ στη κόκκινη πλατεία χτίζουμε τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στα οποία  θα υψώσουμε και θα  ανεμίζει η ελληνική σημαία. Είμαστε διακόσια μέτρα από το Κρεμλίνο΄΄, εξηγεί ο κ. Γκεόργκι.

Παλαιότερα όποιος έλεγε ότι είναι Έλληνες  οι πόρτες του Κρεμλίνου ήταν ανοιχτές.

Όλοι οι Έλληνες όμως  θέλουν   τους εαυτούς τους ΄΄καπετάνιους΄΄, όλοι θέλουν να ηγούνται.

Ο Έλληνας  είναι πιο πλούσιος  άνθρωπος του κόσμου αρκεί  να το ξέρει.

Τι έσωσε τη Ρωσία

΄΄Ο πατριωτισμός έχει σώσει τη Ρωσία στην οποία κατοικούν 223 εθνότητες.    Ο  πρόεδρος μας κ. Πούτιν κατάφερε να διατηρήσει όλα αυτά τα θρησκεύματα. Με τους μουσουλμάνους συμβιώνουμε αρμονικά, εδώ οι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς τις Τουρκίας΄΄, επισημαίνει.

Και καταλήγει΄΄Η  Ευρώπη αυτό που πέτυχε είναι όλα τα κράτη της να χρωστάνε …΄΄Ετικέτες