Και δεύτερος Προκαθήμενος θα ζητήσει Πανορθόδοξη – Υπογραφές από Έλληνες μητροπολίτες

Loading...


Του Γιάννη ΠαπανικολάουΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Όπως γράψαμε και χθες οι εξελίξεις γύρω από το ουκρανικό ζήτημα της Αυτοκεφαλίας είναι ραγδαίες και αναμένεται να ενταθούν τις ερχόμενες ημέρες .

Μετά την παρέμβαση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία για την σύγκληση Πανορθοδόξου Συνάξεως με γνώμονα την ενότητα της Ορθοδοξίας, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, θα ακολουθήσει και άλλος Προκαθήμενος μεγάλης Εκκλησίας που θα ζητά την πραγματοποίηση της Συνόδου αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  προερχόμενες  από Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίος  συμμετέχει στην συγκέντρωση υπογραφών από μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Οι μητροπολίτες υπογράφουν κοινή επιστολή που θα σταλεί σε όλους Προκαθημένους  οι οποίοι θα καλούνται να πουν το ΝΑΙ στη σχεδιαζόμενη Πανορθόδοξη Σύναξη.

Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να συγκαλέσει Σύναξη Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συζητήσουν για την ενότητα της Ορθοδοξίας, όπως  είπε χαρακτηριστικά.

«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο ‘’σπίτι μας’’, ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, ώστε να διαβουλευτούμε για τη διατήρηση της ενότητάς μας στην ευχαριστιακή κοινωνία» τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τιμήθηκε με το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Εν τω μεταξύ, χθες  Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα , Τζέφρυ Πάιατ, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο βρέθηκαν  το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.tilegrafima.gr