Υφ.Εξωτερικών στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:Η θρησκευτική διπλωματία ανοίγει νέους δρόμους στην Ελλάδα

Loading...


Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλά αποκλειστικά  στο «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» για την ιδιαίτερη σπουδαιότητα που είχε για την Ελλάδα η Διεθνής Διάσκεψη που έγινε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας στην Αθήνα με τη συμμετοχή ηγετών όλων των  επίσημων θρησκειών του κόσμου αλλά και πολιτικών παραγόντων διαφόρων  κρατών .

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού κ. Αμανατίδη

»Η Διεθνής Διάσκεψη του Υπουργείου Εξωτερικών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 18-20 Οκτωβρίου στην Αθήνα έθεσε πραγματικά την Αθήνα στο επίκεντρο του θρησκευτικού και πολιτιστικού διαλόγου.

Αιτία η πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός Παρατηρητηρίου για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στην οποία αποσκοπούσε η διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης, αναβαθμίζοντας μεσοπρόθεσμα τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, για πρώτη φορά η θρησκευτική διπλωματία, ένας κρίσιμος διπλωματικός πόρος, βρίσκεται στην αιχμή της άσκησης της εξωτερικής μας πολιτικής, δημιουργώντας μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας».
 



Ετικέτες