Ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Παϊσιου

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

 

Στο πλαίσιο της εφ΄όλης της ύλης συνέντευξής του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος μίλησε και για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Παϊσιου του Αγιορείτου… Συγκεκριμένα ανέφερε: 

-Στις 12 Ιουλίου θα εορτασθή για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Πως το σχολιάζετε;

Eίχα γνωρίσει τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος και με βοήθησε καθοριστικά στη ζωή μου. Επικαλούμε τις πρεσβείες του και αγάλλομαι πνευματικά, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε, με την άξια και δίκαια αγιοκατάταξή του από τη Μητέρα Εκκλησία. Χαίρομαι επίσης που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει στην πρώτη Θεία Λειτουργία της μνήμης μου. Θα ευχόμουν να ήμουν εκεί. Η παρουσία του Οσίου Παϊσίου μας δίνει κουράγιο, δύναμη και ζωή. Αποτελεί απόδειξη ότι το Άγιο Πνεύμα δεν εγκατέλειψε την Εκκλησία του. Δεν μας έχει αφήσει ορφανούς ο Χριστός μας. Γι’ αυτό θέλω να πω στους εκλεκτούς αναγνώστες σας να μην χάνουν την ελπίδα τους και το θάρρος τους, κυρίως αυτές τις ημέρες που περνούμε όλοι δύσκολα. Για το χριστιανό ότι και να γίνει είναι απαρχή ζωής. Αυτό μας διδάσκει ο Όσιος Παΐσιος. Μόνο ζωή υπάρχει για το χριστιανό, ακόμη και μετά το θάνατο. Και αυτό το χαιρόμαστε και το απολαμβάνουμε. Ο χριστιανός δεν πεθαίνει ποτέ, δεν φοβάται το θάνατο.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί την προσεχή Δευτέρα…. Ετικέτες