Μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός και Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους (video)

Loading...


Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος για να μας μυήσει στην αγιορείτικη κουζίνα και την παράδοσή της από τον Μοναχό Επιφάνιο Μυλοποταμινό. Ο δραστήριος αγιορείτης μοναχός διακονεί τη μαγειρική τέχνη 38 ολόκληρα χρόνια, και είναι σήμερα εντός και εκτός Αγίου Όρους, ο σημαντικότερο πρεσβευτή της.

Η περιβόητη χταποδόσουπα που μαγείρεψε πέρσι στο Παρίσι ο πατήρ Επιφάνιος έκανε τους Γάλλους σεφ με τα πολλά Μισελέν να αναρωτιούνται πόσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα πιάτο που είναι τόσο απλό. Ο ίδιος κάνει αγώνα για την προβολή της μοναστηριακής κουζίνας ενώ σε κάθε ευκαιρία βοηθά όσους εκτιμούν την αγιορείτικη παράδοση μετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις που προωθούν την το Περιβόλι της Παναγίας. 

Τον Σεπτέμβριο, στα εγκαίνια της διαρκούς Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, μίλησε σε πλήθος κόσμου για το τυπικό, τα υλικά της κουζίνας και τις τεχνικές της ενώ αναφέρθηκε στο ημερήσιο πρόγραμμα του μοναχού και με μια υπέροχη παρουσίαση εικόνων μετέφερε τους ακροατές νοητά στο Άγιο Όρος. Ο πατήρ Επιφάνιος είναι δίπλα στην ομάδα της artionrate που διοργανώνει την έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όπως και όλα τα μοναστήρια, κελιά και σκήτες του Αγίου Όρους.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε απόσπασμα από εκπομπή που επισκέφθηκε την Έκθεση Προϊόντων Αγίου Όρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Κεραμοπούλου 7, στο παλιό ΝΑΚ δίπλα στην Αγία Σοφία –  και συνομίλησε με τον πατέρα Επιφάνιο Μυλοποταμινό.

Γνωρίστε τα βραβευμένα κρασιά, το βιβλίο και τον γέροντα:

{youtube}d4jqATXRxB8{/youtube}

Το βιβλίο: Μαγειρική του Αγίου Όρους διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα: Πατήστε εδώ για τη φθηνότερη τιμή της αγοράς! Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα προϊόντα Αγίου Όρους με αντικαταβολή τηλεφωνώντας στο 2310456020 καθημερινά 9-5.Ετικέτες