Με δάκρυα στα μάτια ο Κεφαλληνίας Γεράσιμος καθήλωσε Κλήρο και λαό

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-Αγιος Διονύσιος -Αθήνα

Λόγια βγαλμένα από την καρδιά του, χωρίς κλισέ και μακροσκελή κείμενα ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας , κ. Γεράσιμος, συγκλόνισε τους εκανοντάδες παρευρισκόμενους στη τελετή χειροτονίας του που έγινε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος,κ. Ιερώνυμο και  συλλειτουργούντων 16 Αρχιερέων.

ΑΞΙΟΣ βροντοφώναξαν εκατοντάδες Κεφαλλονίτες, και όχι μόνο , που τίμησαν με την παρουσία τους την χειροτονία του νέου Ποιμενάρχη τους, παρατεταμένα ήταν τα χειροκροτήματα του λαού ενώ ορισμένες φορές κάποιοι …επαναλάμβαναν: ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!

Ο κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε στις προσωπικές προφητείες του Οσίου γέορντα Παϊσιου και του γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη »για το εγκόλπιο που έβλεπαν να έρχεται στον Πρεσβύτερο τότε Γεράσιμο΄΄ . Βουρκωμένος ο νέος μητροπολίτης περιέγραψε τις ευλογημένες συναντήσεις του με τους Αγίους Γέροντες.

«Ευχαριστώ εξαιρέτως από της ψυχής μου τα τρίσβαθα, με όλη μου την καρδιά αυτόν τον υπέροχο λαό, τον φιλόθεο, τον φιλότιμο, τον φιλόξενο τον απαιτητικό τον ευγενή τον έξυπνο τον εις τα πέρατα της γης Κεφαλλονίτη ο οποίος μου εδώρησε ότι πολυτιμότερο έχει, την καρδιά του. Ευχηθείτε να προσφέρω κι εγώ ως ελάχιστο αντίδωρο την δική μου θυσιαστική προσφορά, τόνισε ο νέος Ιεράρχης.

Νωρίτερα είχε κάνει μία εκτενή αναφορά στην Θεοτόκο που γιάτρεψε την μητέρα του έπειτα από θερμές παρακλήσεις που διάβαζε καθημερινά ο ίδιος. Ενω έπασχε από ανίατη ασθένεια έζησε ακόμα 35 ολόκληρα χρόνια, όπως είπε ο Ιεράρχης.

Μεταξύ των Μητροπολιτών που έδωσαν το παρών και συλλειτούργησαν ήταν οι Νικαίας Αλέξιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ηλείας Γερμανός, Δράμας Παύλος, Νεαπόλεως και Στυρουπόλεως Βαρνάβας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Φαβριήλ, Σιατίστης Παύλος, Γλυφάδας Παύλος, Θήβας Γεώργιος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Υδρας Εφραίμ, Δωδώνης Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και οι Επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Κερνίτσης Χρύσανθος και Βρεσθένης Θεόκλητος.

Διαβάστε εδώ: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γερασίμου – «Αξιος» φώναξαν εκατοντάδες Κεφαλλονίτες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κι εδώ: Ιερώνυμος προς Ιεράρχες: »Μην παίρνουν τα μυαλιά μας αέρα, είμαστε απλοί διακονητές και όχι εκπρόσωποι του Θεού»

 


 Ετικέτες