Εθνική ντροπή! Μετέτρεψαν σε πριβέ Ναό τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη-Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σας μεταφέρει το ρεπορτάζ:

Ωρα 9:00 το πρωί σήμερα ακούστηκε το Δι΄’ Ευχών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Η Θεομητορική εορτή κι η Εθνική Επέτειος δεν πτόησαν τους …προϊσταμένους του Αγίου Διονυσίου που είχαν αποφασίσει να αδειάσουν την Εκκλησία πριν καν προσέλθει ο κόσμος. Αδιαφορώντας για τον εκκλησιασμό του ποιμνίου τους ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου….

Όταν η Εκκλησία υποκύπτει ενδεχομένως σε πολιτικές απαιτήσεις προσπερνώντας το πνευματικό ρόλο της τότε εκτροχιάζεται και μαζί της συμπαρασύρει και τους πιστούς που έμειναν αλειτούργητοι σε μία πανυγηρική ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Εθνος.

Ο κόσμος που προσέρχοταν στον Άγιο Διονύσιο και αντίκρυζε τον Παπα-Θωμά Συνοδινό να αναφωνεί το «Δι’ ευχών» έμεινε άναυδος.Καθώς είναι η πρώτη φορά που η Θεία Λειτουργία σε μεγάλες εορτές τελειώνει στις εννιά το πρωί.

Η δοξολογία για τον διπλό εορτασμό που παρίστανται οι πολιτειακές και πολιτικές αρχές του τόπου ,όπως συνηθίζεται ξεκινούσε στις 10:30 ή 11:00 το πρωϊ. Σήμερα έδιωξαν τον κόσμο από τις εννιά, όπως είπαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάτοικοι της περιοχής.
Αλλοι πάλι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς υπήρχε και face control κατά τη προσέλευσή τους. Οι αστυνομικοί μας ζήτησαν εάν έχουμε πρόσκληση, εξηγεί η 75χρονη κ. Κατερίνα Ιωαννίδου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

Ντροπή σε όλους τους αρμόδιους για αυτό που συνέβει σήμερα, μετέτρεψαν σε χώρο εκδηλώσεων την Εκκλησία μας, τονίζει ο Λάμπρος Χατζημάρκος .

Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσα συνέβησαν σήμερα στον Αγιο Διονύσιο, υπογραμμίζει η κ. Λούκα Παπασταύρου.

Βρέθηκα στην Αθήνα και ήρθα να εκκλησιαστώ στον Αγιο Διονύσιο αλλά…. τονίζει Αγιορείτης μοναχός από τη Μικρά Αγία Αννη.
 Ετικέτες

tilegrafima.gr