Βρετανοί: Αυθεντικός πάπυρος με την πρώτη αναφορά στον Ιησού

Loading...


Φυσικοί από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Surrey επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του 2.000 ετών μεταλλικού πάπυρου που βρέθηκε το 2008 σε μια ιορδανική σπηλιά.

Το βιβλίο, με ένα πορτρέτο του Χριστού, περιγράφει την εμφάνιση του Θεού στο ναό του Σολομώντα, όπως προσευχήθηκε ο .

Το μοναδικό αυτό ιστορικό τεχνούργημα είναι φτιαγμένο από πολλά φύλλα μολύβδου συνδεδεμένα με σύρμα. Το κείμενο, είναι χαραγμένο στην επιφάνεια του μετάλλου, και υποστηρίζει ότι η διδασκαλία του Χριστού δεν ήταν μια νέα θρησκεία, αλλά η αναβίωση της αρχαίας εβραϊκής θρησκευτικής παράδοσης. Οι απόστολοι Ιωάννης, Πέτρος και Ιάκωβος αναφέρονται επίσης στις σελίδες του αρχαίου βιβλίου.

Για σχεδόν οκτώ χρόνια οι ερευνητές δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν την αυθεντικότητα του βιβλίου, και για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε πλαστό. Οι φυσικοί Chris Jeynes και Roger Webb όμως εστίασαν την εργασία τους ακριβώς σε αυτό το σημείο, τη διεξαγωγή χημικής ανάλυσης του ευρήματος.

Διαπίστωσαν ότι η σύνθεση του κράματος με βάση το μόλυβδο, που το βιβλίο είναι κατασκευασμένο , είναι ταυτόσημη με την σύνθεση των αρχαίων ρωμαϊκών πλακών μολύβδου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ισοτοπική ανάλυση αποκλείει ότι θα μπορούσαν να έχουν κατασκευαστεί κατά τον εικοστό ή το εικοστό πρώτο αιώνα.