Τρόμος στη Γαλλία: Εσφαξαν γυναίκα σε οίκο ευγηρίας ιεραπόστολων

Loading...


Η αστυνομία καταζητεί έναν ένοπλο μετά την ανακάλυψη μιάς νεκρής γυναίκας σε οίκο ευγηρίας όπου ζουν 60 στη νοτιοδυτική , είπαν πηγές ενήμερες περί του θέματος σήμερα.
Ενας μασκοφόρος άνδρας εισέβαλε στον οίκο ευγηρίας λίγο μετά τις 21:30 κρατώντας στα χέρια του ένα μαχαίρι και μια καραμπίνα.
Ο άγνωστος άνδρας κράτησε ομήρους περίπου 60 ηλικιωμένους, με την αστυνομία να κινητοποιείται άμεσα και να περικυκλώνει το κτίριο, καταφέρνοντας να απελευθερώσει τους ομήρους, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να συλλάβει τον δράστη.
Σύμφωνα με μια πηγή, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού ο άγνωστος ύποπτος την έδεσε και φίμωσε και αυτή κατάφερε να αποδράσει από τον οίκο στο Μονφεριέ-σουρ-Λε, στην ύπαιθρο 10 χλμ βόρεια από το Μονπελιέ.
Όταν η αστυνομία μπήκε στο κτίριο, βρήκε τη σορό μιάς γυναίκας που είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές, είπε η πηγή.
«Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», είπε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.
Στον οίκο διαμένουν συνταξιούχοι ιεραπόστολοι που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές.

Τις τελευταίες ώρες, περισσότεροι από 100 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με τη συνδρομή ελικοπτέρου αλλά και σκυλιών της αστυνομίας «χτενίζουν» μια αρκετά μεγάλη περίμετρο στο χωριό Μονφεριέ Σιρ Λεζ κοντά στο Μονπελιέ αναζητώντας τον άνδρα που σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα.

«Τίποτα σ’ αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε άλλη πηγή, που πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί προτού φτάσει η αστυνομία.

Η Γαλλία διατελεί υπό καθεστώς αυξημένου συναγερμού και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ένα κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων πέρσι.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθηκαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν την επίθεση σε σημαντικά και εικονικά μέρη μέσα και γύρω από το Παρίσι στις 1 Δεκεμβρίου, είπε νωρίτερα χθες μια πηγή.