Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη Λευκορωσία με τον Επίσκοπο Ντιατλόβου κ.Πέτρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη
Την 21η Σεπτεμβρίου 2018, εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί η Εξαρχία Λευκορωσίας, τελέστηκε ιερατικό συλλείτουργο στον Ναό των Νέων Μαρτύρων και Ομολογητών της πόλης Dyatlovo, από τον πρωθιερέα π.Νικόλαο, βοηθούμενο από τον π.Βλαδίμηρο και τον διάκονο π.Ανδρέα.

Παρέστη συμπροσευχόμενος, με το αναπηρικό του αμαξίδιο, καθ’ ότι ανήμπορος, ο Θεοφ/τος Επίσκοπος Ντιατλόβου (Dyatlovo) κ.Πέτρος, Βικάριος της Επισκοπής Νοβογρούδοκ (Novogrudok), της οποίας ήταν πρώην ποιμενάρχης.

Η μικρή πόλη των 8.000 κατοίκων Dyatlovo, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μινσκ, το όνομα της οποίας φέρει στον τίτλο του, ο βοηθός Επίσκοπος κ.Πέτρος.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού ευλόγησε και συνεχάρη τους πιστούς για την μεγάλη εορτή, μίλησε για την λειτουργική σημασία της για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη. «Την ημέρα αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Παναγία μητέρα του, για το κατόρθωμα των γονέων της, του δίκαιο με υ Ιωακείμ και της Άννας, να αποκτήσουν τέκνο. Περίμεναν καρτερικά την εκπλήρωση του πόθου τους για πολλά χρόνια. Και η προσευχή τους δεν έμεινε άγονη, – δήλωσε ο Vladyka Πέτρος. -Αυτό μας υπενθυμίζει πως πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό και να έχουμε εμπιστοσύνη στην Αγία πρόνοια Του, και ότι μας διδάσκει να έχουμε επίσης, φόβο Θεού, καθαρότητα και ευλάβεια»…

πηγή: www.eparhia.by/statja/arkhiereiskoe-bogosluzhenie-v-khrame-v-chest-novomuchenik.html
www.dzyatlava.by/blogtilegrafima.gr