Θέλουν να φτιάξουν τζαμί δίπλα στον Πύργο της Πίζας

Loading...


ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ

Ακτιβιστικές ομάδες ξεκίνησαν μια εκστρατεία ενάντια στην κατασκευή ενός τζαμιού δίπλα στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Santa Maria Assunta, περισσότερο γνωστή ως .

 Προηγουμένως, το σχέδιο εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Οι αρνητές του σχεδίου δεν είναι ικανοποιημένοι με την εγγύτητα του τεμένους με τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα.

 Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην Πίζα και έχουν ήδη συλλεχθεί 2000 υπογραφές εναντίον της κατασκευής. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, αυτό είναι αρκετό για να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την αναθεώρηση της απόφασης των αρχών της πόλης.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Πίζας, Μarco Filipescu επιμένει για την εγκυρότητα της απόφασης να επιτραπεί η κατασκευή του τζαμιού προσθέτοντας ότι το τζαμί θα κατασκευαστεί αποκλειστικά με ιδιωτική δαπάνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης των Ισλαμικών Κοινοτήτων στην Ιταλία Izzedin Elzir εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, η περίπτωση δημοψηφίσματος θα ήταν αντισυνταγματική και θα απειλήσει τη θρησκευτική ελευθερία.