Τα ονομαστήριά του στο Βελιγράδι εόρτασε ο επίσκοπος Μάρκος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη
Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μπρεγκαλνίτσας και τοποτηρητής Μοναστηρίου και Πελαγονίας κ.Μάρκος, γιόρτασε φέτος τα ονομαστήριά του στις 8 Μαΐου (με το παλαιό ημερολόγιο) στο Βελιγράδι, ευρισκόμενος εκεί λόγω της συμμετοχής του στην ετήσια τακτική Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας.

Το πρωί χοροστάτησε σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου, της πόλης Βελιγραδίου. Έλαβαν μέρος ο σεβ. Κουμάνοβου-Πολόγου κ.Ιωακείμ, ο Αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος θεοφ. Επίσκοπος των Στόβων κ.Δαυίδ και ο πρώην Επίσκοπος Καναδά Κ.Γεώργιος. Επίσης μετέσχε και πολυάριθμος κλήρος της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου-Καρλοβακίου. Ανάμεσά τους και ο Πατριαρχικός Αρχιδιάκονος.

Στην λατρευτική σύναξη παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής και δημόσιας ζωής της Δημοκρατίας Σερβίας. Αν και ήταν εργάσιμη η ημέρα της εορτής, μέγα πλήθος πιστών και προσκυνητών προσήλθε στην θεία λατρεία.

Μετά την ανάγνωση του ευαγγελίου, ο Επίσκοπος κ.Μάρκος απευθύνθηκε και μίλησε στους πιστούς ανθρώπους, με εμπνευσμένο κήρυγμα.
Ακολούθησε, μετά την απόλυση, παράθεση τράπεζας προς όλους. Ρασοφόρους, επισήμους και λαϊκούς.tilegrafima.gr