Συρία: Σχεδόν 7 εκατ. άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας

Loading...


Είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν φέτος 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των αναγκών τους.

«Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων περισσότερα από δύο εκατομμύρια έχουν ζητήσει καταφύγιο εκτός των συνόρων (της Συρίας) και περισσότερα από 4 εκατομμύρια είναι εκτοπισμένοι στη χώρα τους», δήλωσε η Βάλερι Έιμος συντονίστρια των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κουβέιτ.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, όμως δεν είναι αρκετό», πρόσθεσε η Έιμος. Η ίδια υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ έχει ανάγκη μόνο για το 2013 «4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες», προσθέτοντας: «Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει μόνο 1,84 δισεκατομμύριο δολάρια».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι γειτονικές στη Συρία χώρες είχαν κάνει από τη Γενεύη έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας υποστήριξη υπό τη μορφή μιας έκτακτης αναπτυξιακής βοήθειας, κυρίως για τα σχολεία και τις υποδομές.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), περίπου 742.000 σύροι πρόσφυγες βρίσκονται στον Λίβανο, 519.000 στην Ιορδανία, 463.000 στην Τουρκία, 186.000 στο Ιράκ και 124.000 στην Αίγυπτο.Ετικέτες