Συρία: 4 κυανόκρανοι του ΟΗΕ αιχμάλωτοι των ανταρτών

Loading...


Σύμφωνα με το Reuters, τέσσερα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που έλεγχαν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Συρία και στα υπό ισραηλινή κατοχή υψώματα του Γκολάν βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια ομάδας ανταρτών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Οι τέσσερις κυανόκρανοι του ΟΗΕ επέβλεπαν τα οροθετημένα με βάση την διμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σύνορα ανάμεσα στη Συρία και το τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν που παραμένει κατεχόμενο από το Ισραήλ αιχμαλωτίστηκαν, δήλωσε μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Δεν είναι ακόμη επίσημα γνωστό ποιός απήγαγε τους κυανόκρανους της δύναμης παρατηρητών του ΟΗΕ, η οποία αριθμεί 1.000 μέλη, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια  ομάδα ανταρτών.

Οι άνδρες αυτοί πραγματοποιούσαν μια περιπολία κοντά στο σημείο όπου Σύροι αντικαθεστωτικοί μαχητές είχαν κρατήσει αιχμάλωτους 21 κυανόκρανους του ΟΗΕ για τρεις ημέρες τον Μάρτιο, είπε η ίδια.

Η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ ανέφερε πάντως ότι κρατάει μια ομάδα κυανόκρανων του ΟΗΕ για την δική της ασφάλεια, μετά από συγκρούσεις στην περιοχή.

Μια φωτογραφία που εστάλη μαζί με την ανακοίνωση των ανταρτών εικονίζει τέσσερις κυανόκρανους με γαλάζια μπουφάν με το λογότυπο του ΟΗΕ και το διακριτικό «Φιλιππίνες».