Συνετρίβη τουρκικό μαχητικό F-16 στα σύνορα με την Συρία κατά την διάρκεια air-refulling

Loading...


Ένα τουρκικό F-16 πετούσε πάνω από τα βουνά Νουρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία όταν χάθηκε η επικοινωνία με αυτό λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Τουρκίας).

Το μαχητικό χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε την περιοχή του Χατάι (Αλεξανδρέττα) και αρχικά εκφάστηκαν υπόνοιες για πιθανή κατάρριψή του από συριακά Α/Α όπλα αλλά οι Τούρκοι διαβεβαιώνουν ότι η συντριβή έγινε κατά την διάρκεια άσκησης εναέριου ανεφοδιασμού.


Δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (SAR) έχουν κινητοποιηθεί για να διαπιστωθεί η τύχη του πιλότου.

Ενδεχομένως να έχουμε επανάληψη όσων έγιναν με το Phantom RF-4 της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) που καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Προς το παρόν και εν αναμονή περισσοτέρων στοιχείων (τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφέρει κάτι προς το παρόν) μένουμε στην αρχική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ λίγο πριν χαθεί πλήρως η επικοινωνία ο πιλότος του αεροσκάφους έστειλε μήνυμα με τον ασύρματο λέγοντας «Θα πηδήξω».

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχειρήση εντοπισμού του πιλότου και του αεροσκάφους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.