Συνελήφθη στη Φλόριντα ο πάστορας Τζόουνς ενώ ετοιμαζόταν να κάψει 2.998 αντίτυπα του Κορανίου

Loading...


Στην ιστοσελίδά του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι προτίθετο να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς συνελήφθη χθες στη Φλόριντα ενώ ετοιμαζόταν να κάψει περί τα 3.000 αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την 12η επέτειο από τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου, γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel. Ο 61 ετών Τζόουνς φυλακίστηκε στο Μάλμπερι κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά καυσίμων και κατοχή πυροβόλου όπλου, διευκρινίζει η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα.

Τη στιγμή της σύλληψής του ο πάστορας οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ριμουλκούμενο όχημα το οποίο είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη από αντίτυπα του Κορανίου τα οποία είχε ραντίσει με κηροζίνη.

Στην ιστοσελίδά του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι προτίθετο να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Συνελήφθη μαζί με τον πάστορα Μάρβιν Σαπ λίγα λεπτά πριν υλοποιήσει το σχέδιό του, τονίσει το δημοσίευμα.

Το Ιούλιο του 2010, ο Τζόουνς είχε προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης όταν έκαψε σελίδες του Κοράνιο με την ευκαιρία της δέκατης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.