Συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών στη Χάγη για το θέμα της Συρίας

Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Χάγη μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να οργανώσουν νέα διεθνή διάσκεψη για τη Συρία.  Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ στο πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησε με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια συνάντηση σε επίπεδο αναπληρωτών ΥΠΕΞ και από τις δύο χώρες την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη για τη Συρία.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο έτερος ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο αμερικανός ομόλογός του Γουέντι Σέρμαν και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία Ρόμπερτ Φορντ.

Σε ερώτηση για το εάν θα προσκληθεί και Σύρος αξιωματούχος στην συνάντηση της Χάγης, ο Γκατίλοφ δήλωσε πως η επαφή θα είναι αμιγώς  ρωσο-αμερικανική: «Πρόκειται να εξετάσουμε διμερώς τις θέσεις κάθε χώρας στο θέμα της Συρίας και τη δυνατότητα σύγκλισης διεθνούς διάσκεψης. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για την τελική σύνθεση της διεθνούς διάσκεψης για το Συριακό πρόβλημα. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, εμείς στηρίζουμε και τη συμμετοχή του Ιράν και εμμένουμε σε αυτό» κατέληξε ο Γκατίλοφ.