Σοκ! Έκαιγαν δίχρονο παιδάκι με αποτσίγαρα για να το θεραπεύσουν από το σύνδρομο Ντάουν

Loading...


Του Manzoor-Ul-Hassan  
Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Συγκλονιστικό! «θεραπεύτρια μέσω της πίστης», έκαιγε με αποτσίγαρα δίχρονο αγοράκι στην περιοχή Kangan της επαρχίας Ganderbal, στη βορειοδυτική Ινδία.
Το παιδάκι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο GB Pant Hospital σε σοβαρή κατάσταση, με σημάδια από εγκαύματα στην κοιλίτσα του (φωτο). «Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για αντιμετώπιση πνευμονίας και ερπητικής στοματίτιδας.
Εξετάζοντας το παιδάκι είδαμε με συγκλονισμό, άσχημα εγκαύματα από αποτσίγαρο στην κοιλιά του», ανέφερε στη διαδικτυακή εφημερίδα Greater Kashmir, ο παιδίατρος δρ Abdul Rashid. Η μητέρα του είχε πάρει το παιδάκι σε μια «θεραπεύτρια» (faith healer), επειδή «πάσχει» από το σύνδρομο Ντάουν. Για να «θεραπεύσει» το παιδάκι, αυτή η γυναίκα, το έκαιγε με αποτσίγαρα. Εντούτοις, δεν αποκάλυψε το όνομα της, διότι όπως είπε, την εμπιστεύεται πλήρως.
Η κατάσταση του παιδιού, το οποίο έχει ήδη εισαχθεί σε Νοσοκομείο Παίδων στο Srinagar, είναι σταθερή, ανέφεραν οι γιατροί. Στην απομακρυσμένη πόλη Κανγκάν, απ΄ όπου κατάγεται η οικογένεια, οι περισσότεροι επισκέπτονται τέτοιου είδους «θεραπευτές», αναζητώντας ίαση των προβλημάτων υγείας, δήλωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.
Η ίδια «θεραπεύτρια», φέρεται στο παρελθόν να είχε υποβάλει το παιδάκι αρκετές φορές στο απάνθρωπο αυτό βασανιστήριο, διότι όπως ανέφεραν οι γιατροί του Νοσοκομείου, στην κοιλιά του υπήρχαν αρκετά εγκαύματα τα οποία έχουν επουλωθεί.
«Όταν η οικογένεια έφερε εδώ το παιδάκι για πρώτη φορά, αυτό έκλαιγε συνεχώς. Η κατάσταση του ήταν φρικτή. Τώρα είναι πολύ καλύτερα», ανέφερε άλλος γιατρός.tilegrafima.gr