Σκόπια: Αλλάζει όνομα το στάδιο «Φίλιππος ο Β΄»

Loading...


Τα μετονομάζουν το εθνικό στάδιο στα Σκόπια από «Φίλιππος ο Β΄» σε «Τόσε Προέσκι».

Το στάδιο, που πριν την «αρχαιομακεδονική» περίοδο Γκρουέφσκι ονομαζόταν «Stadion Gradski Park», θα πάρει το όνομα του θρύλου της ποπ μουσικής Τόσε Προέσκι.

Αυτό επιβεβαιώθηκε ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές στα Σκόπια, γράφουν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα δημοσίευμα του «PlusInfo».

Σύμφωνα με αυτά και το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναδημοσιεύει, ο αρμόδιος φορέας που διαχειρίζεται τις κρατικές δομές της χώρας υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση για την ανάγκη λήψης απόφασης για τη μετονομασία του εθνικού σταδίου «Φίλιππου Β΄ του Μακεδόνα».

Συμφωνία των Πρεσπών

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης ως προς την επανεξέταση της κατάστασης των μνημείων, δημόσιων κτιρίων και υποδομών της χώρας.

Εφόσον αναφέρονται στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό που είναι μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας, η «Βόρεια Μακεδονία» οφείλει να προβεί στα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα και δραστηριότητες.

Το εθνικό στάδιο των Σκοπίων, είχε λάβει την ονομασία «Εθνικό Στάδιο Φιλίππου Β΄ του Μακεδόνα» στις 27 Ιουνίου του 2008, από την κυβέρνηση του VMRO-DPMNE.tilegrafima.gr