Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από χτύπημα του ISIS

Loading...


Τουλάχιστον 32 άμαχοι και μαχητές κατά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε το ISIS εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον πέντε καμικάζι του ΙΚ ανατινάχθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων στην επαρχία Χασάκε και ακολούθησαν μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS)», ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι βιαιότητες «προκάλεσαν 32 θανάτους, στην πλειονότητά τους αμάχων, και 30 τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό της περιοχής Ράτζεμ αλ-Σαλίμπι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. «Ορισμένοι καμικάζι κατάφεραν να εισέλθουν στον καταυλισμό», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Διαβάστε εδώ:  Μουσουλμάνοι έκοψαν το κεφάλι χριστιανής Σύριας επειδή αρνήθηκε να βγάλει τον σταυρό της!

Σύμφωνα με την κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 04:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άμαχοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε αυτό τον προσωρινό καταυλισμό, που βρίσκεται 25 χλμ. νότια ενός μεγάλου προσφυγικού καταυλισμού, του Αλ-Χολ, βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που διέφυγαν από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ISIS.