Συγκλονιστικό γράμμα των γονέων νεκρού ρώσου αξιωματικού προς Ολάντ

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Είναι οδυνηρό να βλέπουμε τους ηγέτες των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών να βοηθούν τους δολοφόνους του γιου μας.

Οι γονείς του Ρώσου αξιωματικού Αλεξάντερ Prokhorenko, που σκοτώθηκε ηρωικά στη τον περασμένο Μάρτιο κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρας, έγραψαν μια επιστολή προς τον , προτρέποντάς τον να συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το κείμενο της επιστολής διάβασε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Πέμπτη.

Στον Prokhorenko απονεμήθηκε μετά θάνατον από τη Ρωσική Δημοκρατία ο τίτλος «Ήρωας της Ρωσίας».

«Κύριε Πρόεδρε, εσείς, ο πατέρας τεσσάρων παιδιών, μπορείτε να κατανοήσετε το βάθος του πόνου μας, και δεν υπάρχει για έναν γονέα τίποτα πιο τρομακτικό από τη ζωή και το θάνατο του παιδιού του», γράφει η επιστολή.
«Ο Sasha [Αλέξανδρος] έδωσε τη ζωή του για να εμποδίσει τους τρομοκράτες στη Ρωσία, στη Γαλλία και στις άλλες χώρες από το να σκοτώσουν ανθρώπους, έτσι ώστε να υπάρχει ειρήνη στις χώρες μας και να μην επικρατεί ο φόβος.

Διαβάστε εδώ:  Οι συνεχείς αποτυχίες των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Συρία

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για την επίτευξη της νίκης επί της διεθνούς τρομοκρατίας.
Στη Συρία, οι αντάρτες που σκότωσαν τον γιο μας γλιτώνουν την τιμωρία αμέσως μόλις πουν ότι είναι “η αντιπολίτευση”.
Είναι οδυνηρό να βλέπουμε τους ηγέτες των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών να κάνουν τα πάντα για να δώσουν στους τζιχαντιστές μία άνεση.
Οι λαοί μας μπορούν να νικήσουν την τρομοκρατία, αλλά αντί να ενωθούμε και να καταστρέψουμε οριστικά τους τζιχαντιστές, εσείς δημοσίως καταγγέλλετε τις ενέργειες των Ρώσων πιλότων.
Δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές στον αγώνα εναντίον αυτού του κακού. Είτε πολεμάμε όλοι μαζί είτε θα βρίσκεστε στο πλευρό των τρομοκρατών», καταλήγει η επιστολή.