Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Δεκάδες άμαχοι νεκροί

Loading...


Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται και σήμερα στις δυτικές συνοικίες του , μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου και των .

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 14 παιδιά. Από τους μαζικούς βομβαρδισμούς έχουν τραυματιστεί ακόμη 250 άτομα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να «σπάσουν» την τρίμηνη πολιορκία των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου.

«Οι μαχητές των ανταρτών εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες και όλμους στις δυτικές συνοικίες από θέσεις στο εσωτερικό της πόλης και στη δυτική όχθη» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Διαβάστε εδώ:  Νέο θαύμα κατά τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι αντάρτες προσπαθούν να προωθηθούν ανατολικά της συνοικίας Νταχίγιετ αλ-Άσαντ προς τη Χαμντανίγιε, μια συνοικία που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και βρίσκεται δίπλα σε εκείνες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 1.500 ισλαμιστές μαχητές συμμετέχουν στην επίθεση, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ-Σαμ (πρώην Μετώπου Αλ-Νόσρα).

Οι απώλειες στο δύο στρατόπεδα ανέρχονται σε δεκάδες και συγκεκριμένα, 30 από την πλευρά του καθεστώτος και 50 από την πλευρά της αντιπολίτευσης.