Σφαγή Τούρκων κομάντο στη Συρία; – 24 νεκροί από αεροπορική προσβολή

Loading...


Το θάνατο 24 τούρκων καταδρομέων από επίθεση της συριακής Αεροπορίας αναφέρει η αρμενική ιστοσελίδα maramus.livejournal.com. Μάλιστα την είδηση η συγκεκριμένη ιστοσελίδα την αναφέρει ως επιβεβαιωμένη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμά της οι Τούρκοι καταδρομείς οι οποίοι δρούσαν μέσα στη Συρία εντοπίστηκαν πρώτα από δυνάμεις του συριακού Στρατού και στη συνέχεια εβλήθησαν από τη συριακή Αεροπορία.

Δεν διευκρινίζεται εάν τις αεροπορική προσβολή πραγματοποίησαν αεροσκάφη ή επιθετικά ελικόπτερα Hind της Αεροπορίας της Συρίας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα –το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη ανεξάρτητη πηγή- οι Τούρκοι καταδρομείς ανήκαν στο επίλεκτο σώμα των “Bordo Bereli” όπου εκτιμάται ότι περίπου 100 άτομα δρουν μέσα στη Συρία οι οποίοι έχουν εισέλθει στη χώρα σταδιακά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται Τούρκοι ‘άνδρες των ειδικών δυνάμεων στη Συρία στο πλευρό των μισθοφόρων που μάχονται την κυβέρνηση του Bashar Al Assad.

Στις αρχές Ιανουαρίου η Δαμασκός είχε ανακοινώσει τη σύλληψη 10 αξιωματικών της τουρκικής Αεροπορίας οι οποίοι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή στο Χαλέπι στοχοποιώντας συριακές αεροπορικές βάσεις.