Ρωσία: Σε ισχύ ο νόμος κατά των εργασιακών διακρίσεων

Loading...


Από  σήμερα τίθεται σε ισχύ νέος νόμος που απαγορεύει στους εργοδότες να καθορίζουν στις αγγελίες θέσεων εργασίας το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα, την  οικογενειακή κατάσταση και άλλες παραμέτρους για την πρόσληψη των υποψηφίων εργαζομένων.

Διαφημίσεις όπως «Ζητείται χαριτωμένη κοπέλα ηλικίας 18 – 25 ετών» θεωρούνται  πλέον παράνομες, όπως και το να υποδεικνύεται το φύλο, η φυλή, το χρώμα, η εθνικότητα, η γλώσσα, η καταγωγή, η περιουσία, η οικογενειακή, η κοινωνική θέση,  ο τόπος κατοικίας, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και άλλα κριτήρια  που δεν σχετίζονται με τα προσόντα των εργαζομένων.

Ωστόσο, ειδικοί τονίζουν στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα» πως υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες  η εμπειρία και η ηλικία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, οπότε θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε η αγγελία να μην προσβάλλει τους νέους υποψηφίους.

Ο οικονομολόγος και  πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αλεξάντρ Ποτσινόκ, εκτιμά ότι μια τέτοια απαγόρευση θα καταστήσει πιο δίκαιη τη διαδικασία πρόσληψης, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα της απασχόλησης, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με υψηλές αμοιβές.